recenze

CSphere

CSphere

Natěšení fandové Counter-Strike, hledající tuto oblíbenou hru všude, by si měli dát studenou sprchu. Dnešní hra je totiž klonem zábavné hříčky jménem Crillion – aneb Arkanoid bez odpalovací plošinky je zábava!
Cože? Nevíte, co je to Crillion? Ani se vám nedivím, je totiž neprávem zastiňován Arkanoidem, ze kterého vlastně i Crillion vzešel. V této recenzi vše napravím a neználky poučím.

Bez dalšího zdlouhavého obkecávání se vrhneme na hru samotnou. CSphere je, jak jsem již říkal, klonem Crillionu. Úkolem hry je zničení všech cihel v úrovni, pomocí míčku. Doteď to vypadá jako Arkanoid, teď se ovšem začnou dít změny! Míček neodpalujete pomocí pálky, jak je zvykem již po staletí, ale míček se dostává plně pod kontrolu vašich směrových kláves (netřeba snad dodávat, že klávesy jsou plně pod vaší kontrolou). Tak tedy, vámi ovládaný míček musíte nasměrovat tak, abyste zničili všechny cihličky.

Ovšem musíte si dávat pozor, ať nevrazíte do cihel s vyobrazenou lebkou, kontakt s tímto objektem vždy vyústí ve vaši smrt. Další věcí stěžující vaší snahu je fakt, že můžete likvidovat jen cihly se stejnou barvou, jakou má vaše koule (ve hře, bez dvojsmyslů!). Barvu hrací koule můžete změnit u k tomu určených cihel, musíte ovšem měnit s rozvahou, některé barvy se už vrátit nedají a nemáte-li odstraněny všechny cihličky příslušné barvy, můžete začít znova, což vás ovšem připraví o jeden ze čtyř životů.

CSphere je na tom po grafické stránce velice dobře. To samé ovšem nemůžu říci o zvuku, který se všeho všudy omezuje pouze na zvuk rozbíjené cihly, což je určitě škoda. Být jich více, pár bodů by to nahnalo. Když už jsme u těch negativ, musím vytknout uloudanost hry, která dosahuje obřích rozměrů, zase na druhou stranu vám dává čas na rozmyšlenou a přípravu. Přesto je CSphere velice zábavnou hrou, která si vaše srdce na pár minut určitě získá!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

CSphere CSphere CSphere

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce