recenze

Crypt Raider

Crypt Raider

Nadešel čas oprášit šedou kůru mozkovou, aneb máme zde další logickou hříčku! Čeká na vás rovných sto levelů odehrávajících se v temných kobkách Egypta, ve kterých na vás číhá bezpočet různých nástrah a nebezpečí! Vyzkoušejte si, zda nejste náhodou génius ;).
Logické hry odehrávající se v bludišti už dnes nejsou žádným překvapením. Vzpomeňme alespoň výborné Berušky, staršího Soukobana, nebo třeba jeho mladšího bráchu Shove It, který je shodou okolností stejně jako Crypt Raider dílem společnosti Miniclip.

Princip Crypt Raidera vám pro změnu nevysvětlím. Je to přeci jenom logická hra, tak se trapte ;). Dělám si legraci, je to prosté: jste vykradač hrobek, který má za úkol dostat všechny amulety (to jsou ty modré duhové kuličky) k portálu (to je ta nejhezčí kostička v celým levelu). Tuto cestu vám komplikuje především fakt, že vám běží čas. Zkrátka v pozdějších levelech budete muset prvně přemýšlet a až poté činit, protože stačí jeden chybějící amulet, ať jste ho zničili, nebo vám uvízl v díře, a level nemůžete dohrát. Naštěstí máte tři životy, takže pokud to dvakrát zkazíte, ještě nemusí být konec...A navíc, i v případě, že promarníte všechny tři životy, je v menu funkce, pomocí které se dostanete heslem ke kterémukoli levelu, pokud ovšem jste si heslo zapsali (Heslo se zobrazuje na začátku každého levelu). Vysvětlovat vlastnosti všemožných objektů v bludišti by bylo zdlouhavé, a navíc nudné, takže to nechám na vás, respektive na nápovědě, která je součástí menu. Pokud byste přesto měli jakékoli dotazy, od toho je tady diskuse pod článkem.

Nezbývá, než přejít k samotnému hodnocení. Crypt Raider je založen na starých známých principech a neobjevil jsem zde nic, co by se dalo považovat za opravdu originální. Již jsem se zmínil, že se jedná o dílo společnosti Miniclip, z čehož pro vás plynou dvě věci: je to flashovka, takže ke grafice nemám žádné výtky. Za druhé, jak je u Miniclipu bohužel občas zvykem, hra je v kompletní podobě pouze na webu, tudíž bez stálého připojení na internet si nejspíš zahrajete pouze těch sedm levelů, které vám nabízíme ke stažení. Dalších sto jich naleznete na stránkách zmíněné společnosti, což je opravdu slušné číslo. A co závěrem? To kývání hlavou, které do rytmu provádí postavička Crypt Raidera po dohrání levelu mi přijde opravdu dost cool :). Tak neleňte a potrapte své mozkové závity!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Vladislav Hetfleiš | 29.12.10 v 18:10

Jsem v 65 kole a zaroveň v koncích. Pomóóóc. Děkuji.

sláva | 16.12.05 v 01:49

jsem v 73..ale musím vždy začít od začátku, nejde mi zadat kód...prosím o radu

wendsdy | 06.03.05 v 13:49

em asi blb ale nevim jak pres 20!dik potrebovala bych helpnout!

petr | 25.10.04 v 23:03

Přišel jsem na to, že se nedá přejít přez 65. level. Autoři udělali fatální chybu. Jestli jsem hloupej a někomu se to povede, tak mi prosím pošlete kod následujícího levelu 66. děkuji.
Jinak je to docela dobrá hra.

ajenka | 09.06.04 v 12:58

potrebuju pomoct


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce