recenze

Crop Crusader

Crop Crusader

Hra Crop Crusader je aktuální hned ze dvou důvodů. Jednak se blíží doba sklizní a také budeme co by dup hlasovat v referendu o vstupu do EU. Tady ať zpozorní hlavně zemědělci. Jak tato hra dokazuje, v zemědělství může být vždy ještě hůř. Takže kdo si chcete zafarmařit neváhejte.
Nechte se uvést do děje. Zemědělec Henry nebo chcete-li po našem Jindřich se rozhodl sklidit asi všechnu úrodu světa. Má to však hned několik vad. Pouze tři životy a řadu nástrah.Vy ovládáte Henryho postavičku a v každém kole máte za úkol sklidit celou úrodu. V každém kole na vašeho hlavního hrdinu čekají nástrahy ze zvířecí, ale i pohádkové říše. V tom prvním se pustíte do kukuřičných lánů, které však nejsou rozmístěny, jak by normální člověk čekal, na rovině. Musíte využít i žebříky, abyste sklizeň dokončili. Potulují se zde však také zlí vlci, kteří se naučili chodit to dvou a jsou připraveni vám úkol přinejmenším znepříjemnit. Henryho staré nožky kmitají a za chvíli byste měli úkol splnit.

S přibývajícími koly se, jak už to u těchto her dá očekávat, podmínky poněkud přiostřují. Ve stání druhém se setkáte opět s vlčíky, navíc na vás pálí jakési prazvláštní dělo. Doporučení pro veselé povahy. Obětujte jeden život a nechte se jednou zasáhnout, je to docela legrační pohled. Zase zde použijete žebříků, ale taky jedné novinky. Od tohoto kola se budete vcelku pravidelně setkávat se systémem pák. Když dosáhnete na první, objeví se druhá a odkryje další plodiny pro sklizeň.

V dalších pasážích hry narazíte třeba na vodní příkopy. Pozor na vodu,většinou z ní něco vyskakuje. Sklízet bude jablíčka, jahůdky či další a další druhy. Natrefíte také na neposednou žábu, která mi dělala docela starosti. V jednom kole se také dostanete do podzemí na sklizeň jakých-si obřích ředkviček. A jaká zvířata očekávat v podzemí? Žádná! Hady a chrousty na vás. Poté na vás čekají šneci, ale rozhodně to nejsou žádní pomalí svatoušci. Pohybují se naopak velmi rychle a nečekaně. Setkáte se s nimi v houbovém kole. Houby, které tam však rostou nenajdete v žádném houbařském lexikonu, však je taky nemáte sbírat. Místo nich sklízíte jahody. V houbovém kole dejte pozor. Ve chvíli, kdy otočíte druhou pákou, se rozevře stěna a šipky vám naznačí, že by třeba nebylo špatné do téhle škvíry pelášit. A vězte, že to rozhodně špatné není. Ocitnete se totiž v bonusovém kole, které je založeno na principu arkanoidu. Máte nad hlavou deštníček, kterým odrážíte kuličku a ta postupně ničí různé druhy ovoce či zeleniny na obloze. Život vám znepříjemňují pouze poletující havrani, kteří se snaží vydávat svoje výtrusy za tu již zmiňovanou kuličku.

Osud nebo spíše vaše šikovnost vás nasměruje také na hřbitovní sklizeň. A to je panečku obřad se vším všudy. Nemůžou zde chybět záludní havrani, shromažďujete hallowenové dýně, ba co víc, a teď se nelekněte, poletují zde duchové! Na druhou stranu zde můžete využít kouzelného červeného lektvaru, po jehož vyzunknutí budete na pár chvil nesmrtelní. Aby byla zemědělská hlava pořádně zamotaná, budete v jednom z kol sklízet dokonce v zimě a určitě byste neuhádli co? Nic absurdnějšího než banány. Toho je obzvlášť obtížné kolo. Dost se to tam klouže, tudíž je pohyb do jisté míry omezen. Ještě ke všemu vás zde prohánějí dva pobláznění sněhuláci. Když už se myslíte, že máte celé toto prapodivné dějství za sebou spustí se odněkud obrovitá sněhová koule. Celé kolo také vydatně sněží, ale to jediné vám neublíží.

V některých částech hry máte možnost sebrat sprej, kterým všechna ta nemilá stvoření zahubíte. Ale neradujte se předčasně. Máte jen pět stříknutí a pokud už něco zasáhnete, to něco se v mžiku vylíhne znovu. Takže radím požívat sprej jen v životně důležitých situacích. Crop Crusader je v celku slušná hra pro malé i velké. Potěšila mě grafika. Ač docela jednoduchá,tak velmi roztomilá. Pěkná je i hudba, chvíli co chvíli vám vyhrávají evergreenyz amerického venkova. Ve škole bych téhle hře dal tak chvalitebně minus, ale zkuste posoudit sami.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

honza | 22.01.06 v 14:52

sramek

Hastus | 06.12.03 v 22:47

Je to náhodou celkem hustá hra, fakt se mi líbí

Michal | 19.06.03 v 13:18

Tato hra se mi moc líbila ale asi si jí stáhnu na disk


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce