recenze

Crash Bandicoot 2D

Crash Bandicoot 2D

Oblíbena a veleznámá hra z PSX přichází i do světa freeware. Sice trochu pozdě, ale přece! Mimo 3D grafiky byla většina vlastností, překážek apod. zachována. To napovídá k tomu, že by vás Crash Bandicoot 2D mohl zatraceně pobavit!
Je to sice už nějaká doba, co jsme na PSX smažili první díl Crashe a byli z něj celí nadšení. Poté s netrpělivostí čekali na druhý díl a i za krásného počasí jsme doma stále jen pařili. Je tedy zřejmé, že jde o značně přitažlivý titul, který sice už dnes nemá takový ohlas jako dříve, ale když jsme se ho konečně dočkali i mezi freeware hrami tak proč ho nevyzkoušet? Podle názvu je jasné, že do 3D světa se nepodíváme. Hra pochází z Game Makeru, tudíž grafika nebude její silnou zbraní, avšak může ji trochu kompenzovat hratelnost, která je zde celkem slušná.

Úkolem Crashe je v každém kole dojít až na konec. Vaše putování hrou symbolizuje mapka, na které se pohybujete dvěma směry. Ze začátku neujdete nic a musíte si tak další kola otevřít. To učiníte tak, že dohrajete kolo první. Crash disponuje jednou vlastností, kterou se může pyšnit jen on. Dokáže velmi dobré rotační pohyby, díky kterým likviduje většinu nepřátel a dostává se k všelijakým předmětům. Tedy, je-li před vámi krabice, musíte vašeho hrdinu roztočit, aby ji rozbil. Poté daný předmět můžete sebrat. Sbírají se hlavně jablka, které se v stovce mění za jeden život. Mimo životů je možné sebrat i indiánského strážce, který slouží jako jeden život, ale jen do chvíle než spadnete někam do propasti. Na tu je i on krátký.

Většina nepřátel je vyloženě jen pro zábavu a jejich likvidace je více než jednoduchá. Co bych považoval za horší jsou stupidní překážky typu hodně široké propasti. Tu přeskočíte jen ve chvíli, kdy dojdete na úplný konec pahorku. Zní to stupidně, ale věřte že tyto překážky jsou v CB 2D nejhorší a být to na mě, ani bych je tam nedával. Najít jsme je však mohli i v PSX verzi, takže to autorovi zazlívat nemůžeme.

Myslím, že takovou předělávku jen tak někdo neodmítne. Za vyzkoušení to určitě stojí a ti co CB hráli na PSX si rádi zavzpomínají. V 3D grafice bychom si hru užili více, ale i z Game Makeru to celkem jde. Na závěr bych chtěl jen upozornit, že v některých kolech není příliš Checkpointů, takže se připravte na nepříjemné chvilky, kdy přijdete o vymakanou pozici kvůli připitomělé kytce na kraji kopce.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

phanka

phanka | 12.04.15 v 09:28

vypadá to dobře

Anonym | 06.04.07 v 07:57

tadle hra je dobrá já ji hraji na internetu ale i na playstationu . mocse mi ta hra líbí

Kuba | 25.08.05 v 10:11

Tuto hru jsem hrál na playstationu a je moc dobrá

Anemi | 07.07.05 v 19:54

Je to oblibena hra mojho syna, ale v niektorých leveloch ako je napriklad vodny nevieme vyzbierat vsetky krabice, neviete poradit kde ich hladat? Dakujem

marek | 28.06.05 v 18:25

Crash je velmi dobra hra aj ked to je 2D.A niekedy by ste mohli dat aj 3D.dakujem

Pontius | 26.06.05 v 17:17

Jaké jahody? :)

miras1 | 24.06.05 v 15:49

Jahody se stopkou? Nejspis asi jablka co?

kiki | 24.06.05 v 13:19

Crash je hra ktora patri medzi moje najoblubenejsie.aj toto je super aj ked to nie je 3D.Crash je vzdy supeeer!!!


galerie

Crash Bandicoot 2D Crash Bandicoot 2D Crash Bandicoot 2D Crash Bandicoot 2D