recenze

Clash Ball

Clash Ball

Klony prastarého Arkanoidu se kloní ku našim nohám za účelem získání našeho volného času. Je i Clash Ball tím, co očekáváme? Je to hra, kterou stojí za to hrát? Posuďte sami.
Opravdu nevím, kolikátý klon Arkanoidu dnes recenzuji, ale s každým novým přírůstkem se mi zdá, že u tohoto typu hry se letitá únava kreativity nijak neprojevuje. Konkurencí mu může být snad jen klasický Tetris, jehož princip je dle mého názoru stejně kreativní jako je dobrý.

Nejinak než pozitivně se postavím i k dnešnímu „kousku“ zvaném Clash Ball. Budu stručný. Grafika je asijsky milá a přívětivá, ozvučení je sympatické, hratelnost velmi dobrá zvláště pak při pořádném nášupu levelů ku zdolání (30+50+80), o přiloženém editoru nových úrovní ani nemluvě. Takže co si přát jiného než nainstalovat tuto hru a zabouchat si míčkem do zdi. Autoři si na prověřeném konceptu ověřili své programátorské dovednosti, takže tento počin se může jistě stát odrazovým můstkem k dalším projektům.

Na základě mé osobní zkušenosti ze současné herní (speciálně komerční) scény, kdy je mnoho takzvaně „nabušených“ variací na jedno téma rozpliznuto ve špatné hratelnosti, se vynořuje otázka, zda neplýtvat kreativitou autorů, a fandíce jim doporučit, aby setrvali ve freeware zóně co nejdéle. Neříkám, že vždy platí nepřímá úměrnost typu „autorská svoboda je víc než peníze“, ale když se sejde pár kreativců s nadáním a o chlebu a o vodě stvoří svá nejlepší díla, něco na tom je. Hru Clash Ball doporučuji ku hraní zcela jednoznačně.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

laco222 | 06.08.05 v 21:47

neda sa mi spustit hra prečo?

laco222 | 06.08.05 v 20:09

neda sa mi spustit hra aky môže byť problem

Ladislav | 06.08.05 v 18:29

neda sa mi spustiť hra čím to môže byť


galerie

Clash Ball Clash Ball Clash Ball Clash Ball Clash Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce