recenze

Centipoid

Centipoid

Hada jsme mohli hrát na Gameboyi, mobilu, PC či videohrách, ale koncept byl povětšinou nezměněn, museli jste nasbírat co nejvíc bodů a přitom se nezabít nárazem do zdi. Co ale udělá angažování stonožky do hry s hratelností, se dozvíte v této recenzi.
Možná si říkáte, had bez hada (podle vzoru pán bez pána) ani není hra, nýbrž pořádně perverzní záležitost. Opak je ovšem pravdou. V této 3D hře se zmocňujete stonožky a na čtvercové ploše sbíráte muchomůrky. Jakmile nasbíráte předem daný počet, postupujete do další úrovně, jejichž počet se rovná patnácti. Každá úroveň je zpestřena překážkami, jako třeba kyselinová jezírka či skály, a jakýkoliv kontakt s nimi se rovná ztrátě jednoho života. Kromě toho jsou zde i dříve zmiňované muchomůrky. Povětšinu času budete narážet na jejich zelené odrůdy. Ty vám prodlouží vaši stonožku a zvýší rychlost, čím více tedy jíte muchomůrek, tím je hra těžší. Ovšem, jsou tu i jiné muchomůrky, modrá vás například zpomalí, červená vás dočasně paralyzuje, tudíž nemůžete zatáčet, nebo taky můžete být na chvíli imunní proti všem nástrahám, pokud se tedy nejedná o kontakt s mantinelem, ohraničujícím herní plochu. Srážka s ním se rovná okamžité smrti. Jakmile vysbíráte všechny hřiby v úrovni, hlava a pár článků se oddělí od zbytku těla, zažehnou motory a odletí do další úrovně. Legrační.

Jak už jsem říkal, hra je kompletně ve 3D grafice a musím říct, že hra vypadá opravdu k světu. Okolí je pěkně otexturované, muchomůrky vypadají téměř jako pravé a nejlepší je stonožka samotná. Nejen, že skvěle vypadá, ale taky se při pohybu po nerovném terénu vlní přesně podle nerovností. Tento efekt je naprosto úžasný, to musíte vidět! Zvuková stránka nezaostává ani v nejmenším a v průběhu hry vás bude provázet několik různých písniček, což je na freeware hru slušný výkon.

Co dodat? Hra je skvěle hratelná a proměna hada ve stonožku hratelnosti jen a jen prospěla. Pokud je to ale pro někoho moc velké sousto, doporučuji Deluxe Snake, kde žádné změny hlavního hrdiny nenastaly. Vy ostatní, stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Centipoid Centipoid