recenze

Caveman

Caveman

Hezká dosovská plošinovka s prehistorickým človíčkem v hlavní roli vás zavede do dob, kdy ještě neexistovala technika, lidi byli ohrožováni všemožnými potvorami a nástrahy na ně číhaly na každém rohu. Náš hlavní hrdina tomu musí odolat, ubránit se kyjem, který má k dispozici a přitom nasbírat maximum bodů. Pomozte mu.
Přiznejte se. Že máte taky (jako já) rádi plošinovky? Pokud ano, tak vás dnes jistě potěším hrou, kterou zde budu recenzovat. Gameska se jmenuje Caveman a možná vám připomene takové legendy jakými byli Prehistorik či Jaskiniowiec (polský klon pro Atari 800). Vžijete se v ní do role pračlovíčka a to se vším, co k tomu patří. Budete bloudit nevlídnou krajinou s kyjem v ruce a odolávat nástrahám, které vám život a příroda skýtá, k tomu ale ještě navíc máte za úkol nasbírat co nejvyšší množství bodů - k tomu slouží zlaté kroužky, či prsteny. Navíc je tu i různé jídlo, které vašemu prehistorickému mužíkovi přijde k duhu. Vaší osobu mimo jiné (voda, bodáky) budou ohrožovat různá zvířata - zde využijete ten kyj, který nosíte.

Ačkoliv jde o dosovskou gamesu, není problém ji spustit ve Windows i bez DOSBoxu a to se vším všudy, včetně zvuku. Přesto vám ale doporučím pro běh hry DOSBox, protože ten umožňuje v dnešních hypermoderních operačních systémech typu Win/Linux/Mas OS korektní emulaci časových prodlev DOSu a rychlosti procesoru - zahrajete si hru bez kousání a podobně.

Vše je vyvedeno v dosovské bitmapové grafice nízkého rozlišení, ale to hře neubírá na hratelnosti - a ta je přeci pro hru podstatná a proto neváhejte, downloadněte si Cavemana a zkuste si život našich prapředků.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Caveman Caveman Caveman Caveman Caveman

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce