recenze

Cave Story (Doukutsu Monogatari)

Cave Story (Doukutsu Monogatari)

Pomozte sympatickému robotovi zachránit zajímavá stvoření ze spárů šíleného vědce a po celou dobu se u toho výborně bavte. Jedná se totiž o další plošinovku, jež vzešla od tvůrců ze země vycházejícího slunce. Kvalita je tedy zaručena!
Hry na hrdiny byly a jsou velmi oblíbené a jistě tomu nebude jinak ani v budoucnu. Námět se může objevit v mnoha žánrech, přesto místem nejčastějšího výskytu jsou právě plošinovky. I dnes tu máme jednu takovou, kterou si na několika následujících řádcích pojďme trochu více přiblížit.

Nejprve si pojďme jednou větou přiblížit samotný příběh. Prohnaný vědec zajal pro své experimenty miloučká stvoření, jež svým vzhledem trochu připomínají zajíčky, a vy je v „kůži“ sympatického robota musíte zachránit. A jak to celé dopadne, bude pochopitelně záležet pouze na vás. Na pohodové dohrání ovšem rovnou zapomeňte. Do cesty se vám totiž postaví spousta záludných nepřátel. Vhod tedy jistě přijdou zbraně. Ty ovšem z počátku nebudou k mání, proto se budete muset snažit vašim protivníkům vyhýbat, jak to jen půjde. Samozřejmě pouze za předpokladu, nechcete-li přijít o jeden ze svých životů, které máte k dispozici. Za úspěšný boj získáváte zkušenosti, což jistě bez problému zužitkujete.

Na hře je hodně znát japonský rukopis, a to jak na grafice, tak i na celkovém zpracování. Hrozně moc mi celý počin připomínal výtečný Ikachan, který u nás vyšel poměrně nedávno a shodou okolností vzešel z rukou stejné společnosti. :) Potěšující je ovšem přítomnost angličtiny, což u podobných her nebývá zvykem. Na nesmyslné výrazy tedy naštěstí rovnou zapomeňte. Na závěr chci jen říci, že hra rozhodně nepřekvapí, ale také neurazí. Máte-li tento žánr rádi, pak je pro vás stažení příjemnou povinností. Vždyť velikost archívu je téměř zanedbatelná.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

kowtnaak | 22.05.08 v 23:41

já sem tu hru sice hrál už před asi dvěma rokama ale sem ji tak zahlíd při vyhledávání tak sem si řek že ji trochu pochválim...tadle hra je totiž naprosto famózní..přiměřená obtížnost..skvělá grafika, skvělá hudba..naprosto libovej příběh a svět..rpg prvky..dobře vyřešený ovládání..no je vidět že to je prostě kvalitní japonská práce no

miki | 29.05.07 v 09:33

obtížnost

Briell | 14.01.07 v 14:11

Tak už nic, dopis jsem našla

Briell | 13.01.07 v 23:19

Prosím nevíte někdo, kde je k dostání návod? Mám fakt velký zásek..už jsem zoufalá! Nebo mi pls poraďtě jak se dostat přes ty smrtící krychle v levelu kde mimigové pracují pro doktora v zahradách? Díky moc!

Triple T | 04.01.06 v 16:02

Tim MMF jsem (samozrejme) myslel Multi Media Fusion, ne MacroMedia Flash. Kdyz jsem to psal, nejak jsem na moznost zameny s falshem zapomnel.

Triple T | 09.10.05 v 11:06

Ale Icy Tower multiplayer nema! :o Hrajes Soldat? Ten vevodi multiplayeru.
A nejsi ty nejak vysazeny na MMF? Kazdopadne u me Cave Story beatuje jak TSE, tak ED. Oproti oboum ma skutecne zacistenou hratelnost/ovladatelnost a ma jak pribeh, tak skvely feel ze samotneho hrani - pravdou je, ze se mu v tomhle ED skutecne blizi.

John Beak | 27.09.05 v 18:27

Ano, tahle hra je opravdu dobrá. Sice nemá ani náhodou na Eternal Daughter, ale hratelnost je bezva a ta grafika... Mám rád Pixel Art, takže dobrý (po téhle stránce to ani náhodou nemá na The Spirit Engine). Je to jeden z dvou typů her, který mám rád - velmi dobře hratelná hopsačka (pokud s hezkym příběhem). Druhej typ je rychlá akce, ideálně multiplayer. Takovejch je víc (a zrovna Icy Tower jim vévodí :D).

Zer0PoInT | 24.09.05 v 21:31

Uplne s vami suhlasim, hra ma krasny pribeh, pixelovu grafiku, uzasnu SID style hudbu a hlavne vysoku hratelnost. U mna tiez 10/10

XioN | 24.09.05 v 17:48

Nechapu, ze takovej Icy Tower ma takovou oblibu a tohle lidi docela prehlizej. Jinak lituju lidi, co to jeste nehrali. Vubec nevi, o CO prisli.

Triple T | 24.09.05 v 09:37

hra se v originále jmenuje Doukutsu Monotagori, je hanba, že ji tady nelze pod tímto názvem vyhledat

Triple T | 20.09.05 v 18:20

10/10 a ani nemrknu. Tohle _je_ nejlepší freewarovka, nebo alespoň naprosto dokonalým způsobem prezentuje tu část undergroundu, která se snaží tvořit hry s feelem podobným komerčním produktům. Pokud má někdo námitky, ať mi ukáže lepší freegamesu.

OniX | 20.09.05 v 16:18

Tahle hra by si zaslouzila hodnoceni tak 95%. Je povazovana za nejlepsi freewarofku vubec, i kdyz je na konci docela tezka...


galerie

Cave Story (Doukutsu Monogatari) Cave Story (Doukutsu Monogatari) Cave Story (Doukutsu Monogatari)