recenze

Calamari Cubes 1

Calamari Cubes 1

Hezká plošinovka. Sice jsem si myslel, že název Calamari má něco společného s chobotnicí, ale v italštině to znamená „kruhy před očima“. A že vám z té pestrobarevné grafiky budou kruhy před očima přecházet, to je fakt. Otázkou je, jestli se to dá také dobře hrát.
Arkádových plošinovek pobíhá po světě od nepaměti hafo. Jsou dobré, průměrné i špatné. Dnešní počin od D.Dixona není sice už tak dnešní, ale určitě má co říct.

Hlavní hrdina pojmenovaný ve hře Nigel the Squid připomíná na první pohled slimáka. On to asi slimák bude, ale hráči s bujnější fantazií v něm mohou spatřit i cosi jiného. Jeho úkolem je – jak jinak – proskakovat skrze jednotlivé úrovně za účelem dosažení dalších při nejlepším bodovém ohodnocení. Tuto aktivitu se snaží narušit několik „bad guys“, jako je například žralok Raoul, slimák Xavier, polobrambor Travis, žába Linus nebo kohout Garry. Aby tato plošinovka nebyla jen podprůměrnou, použil autor ve hře několik vychytávek. Najdeme je v podobě různých teleportů, výtahů, intergalaktických bran či rozsáhlého systému bonusů, které rozhodně činí tuto pěknou arkádu zajímavější.

Graficky je hra z dnešního pohledu zastaralá, ale rozhodně není špatná. Spousty textur v nízkém rozlišení s mnoha barvami sice tu a tam budí dojem, že jsme se ocitli na pouti, ale rozlehlost a hratelnost nám tento malý handicap vynahrazují. Asi bych ještě autorovi vytkl fakt, že design levelů je variabilní, tedy že pozadí jsou náhodně generovaná. Takže se stává, že když jedete hru znovu, první level již nevypadá tak, jako poprvé. A moje hodnocení? Jde to. Stojí za stažení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Hanka | 05.09.05 v 08:31

je super


galerie

Calamari Cubes 1 Calamari Cubes 1 Calamari Cubes 1 Calamari Cubes 1 Calamari Cubes 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce