recenze

Cadog Adventures

Cadog Adventures

Máte chuť zahrát si příjemně laděnou hopsačku při zimním večeru? Pak rozhodně vyzkoušejte hru Cadog Adventures, která je jedním z mnoha klonů Maria. Má však ale jednu velmi odlišnou věc od klasického Maria…
Arkády jsou jedním z nejpočetnějších žánrů na freewarové scéně. Jmenujme například vydařenou House Of The Boué nebo obtížnější Cake Fight . Jednou takovou odrůdou arkádových her jsou gamesy, kde je hlavní postavou sympatický instalatér Mario. Z nich například představme Maria na motorce - Super Mario Moto , Mario in Worlds Unknow anebo Mario and Sonic Flash , kde se v hlavní roli setkáte i s další legendou arkád Sonicem.

V Cadog Adventures sice nebudete hrát za Maria, ale hra je jím. Cadog Adventures je však přeci jen v jednom originální. Již pokud se podíváte na obrázky u recenze, zjistíte, že jsou všechny plochy zakřiveny. Sice si asi řeknete: "No to je toho", ale věřte, že je to příjemná změna oproti staré klasice. Jinak samotný cíl je stejný jako u většiny arkád. V roli jakéhosi kočko-psa musíte dohopsat až do cíle, na cestě na vás však čekají všelijaké nástrahy v podobě vodních příkopů nebo i živých nepřátel jako žluté pohybující se cibule, které později nahradí rychlejší a červení kolegové. Později vás budou moci zaskočit i poskakující ovce. Všechny nepřátele zničíte typicky skokem na hlavu. Během skákání samozřejmě sbíráte i zlaté mince, které představují vaše skóre.

Celkové zpracování hry je na velmi slušné úrovni. Při startu hry si můžete vybrat v jakém rozlišení chcete hrát. Bohužel rozlišení musíte volit při každém startu, není zde žádná možnost uložení. Jinak není grafické stránce snad co vytknout. To samé se týká i hudby a zvukových efektů, ty jsou také bezchybné a dobře doplňují atmosféru hry. Závěrem snad jen říci, že tato hra stojí za stáhnutí. Přestože se jedná o klon Maria, má v sobě i trochu originality. A to podle mého názoru stojí za stáhnutí a vyzkoušení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce