recenze

Bubbles

Bubbles

Jsou mezi námi hry, které trvalo naprogramovat léta a když došlo na pobavení, nedokázaly nás udržet ani pár hodin... Holt každý se nejmenuje Peter Molyneux. A proč to všechno říkám? Třeba proto, že dnešní hríčka je přesně opačný případ. ;)
Bubbles, výživná směsice logické hry s arkádou, je jedním z produktů rakouských MINDistortion, kteří svou slávu šíří přes flashové freewarovky v prohlížeči. Jak se jim to daří globálně nevím, ale minimálně Bubbles, které jsou dneska "na koberečku", se jim povedly v rámci možností náramně. Princip hry je stejný jako u Feeding Frenzy; hltáte co zhltnout jde, rostete a vyhýbáte se rozličným překážkám, v tomto případě jde o nehodné miny. ALE... Zatímco ve Feeding Frenzy jste dorostli do požadované velikosti a byl klid, tady jedete prostě do prasknutí, k čemuž stačí i letmý kontakt s minou. K dispozici máte celou řadu různě originálních bonusů a mnohé z nich dokážou na pár sekund úplně převrátit dosavadní dojem ze hry. Je vidět, že tady někdo umí a dost si s podmořským světem vyhrál...

Grafika Bubbles je - jak jsem avizoval na začátku - flashová, a dokud neseberete nějakou padající čertovinu, působí takovým správně uklidňujícím dojmem. Stejně je na tom i hudba, která se podle situace mění (často se mění i pomyslné hudební žánry) a obsahuje bomby jako např. Cypress Hill. Myslím, že více dodávat netřeba.

Suma sumárum, Bubbles je taková obyčejná pohodovka na pár chvil, ale klidně těch "pár chvil" můžete prožívat celý měsíc... Ačkoli není v jádru vůbec originální, je ukázkovým novodobým prototypem hry, kterou hrají úředníčci za zády svých netolerantních šéfů a vhodná je i pro rodinné "já-tě-brácho-sesadím" klání, nejlepší pokusy můžete dokonce zvěčnit na homepage. Navíc, pokud nechcete, nemusíte ani instalovat a zahrát si to z onoho proklamovaného webu... V rámci možností paráda!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Bubbles Bubbles Bubbles