recenze

Bubble Jeopardy

Bubble Jeopardy

Pang! Slovo, které není v tomto případě pouze citoslovcem. Označuje název prastaré hry z Commodore Amiga, ve které hráč rozstřeluje padající koule na menší a menší, až se stanou nejmenší na celém světě… a zmizí. Remake s názvem Bubble Jeopardy se snaží navodit historickou atmosféru. Pojďme zpátky v čase!
Jak bylo již uvedeno, princip hry Bubble Jeopardy, který vychází z pravěkých předloh, je velmi jednoduchý. Ovládáme roztomile přitroublého pankáče, který - pohybujíc se zleva doprava - střílí na padající veliké různobarevné koule, jež se při zásahu rozpadají na menší.

Asi po třech zásazích nejmenší koule zmizí za radikálního nárůstu našeho bodového stavu. A aby to nebylo zase tak jednoduché, pak jsou v každém herním screenu rozmístěny plošinky, které se nedají jednoduše prostřelit, takže i obyčejný rozstřel koule může být motivačně obtížný. Grafika je poplatná době vydání a možnostmi programátorů. DOS design v 256 barvách a grafice 320x200 dnes kdekoho sice může urazit, ale ten, kdo má respekt vůči historii, zůstane jistě v klidu a nerozezlen. Hratelnost je na dobré úrovni, šikovně nadesignované úrovně nás drží po nějakou chvíli v soustředění a i rozličných levelů je celkem dost.

Tento titul se drží zajetých kolejí „remake komunity“ – tedy udělat se současnými možnostmi (míněno v roce vydání - 1998) co nejlepší a nejhratelnější předělávku. Jako každé inteligentní pařanstvo víme, že i takovéto kousky byly milníkem ve vývoji her a bez nich bychom rozhodně nebyli dnes tam, kde jsme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Bubble Jeopardy Bubble Jeopardy Bubble Jeopardy Bubble Jeopardy Bubble Jeopardy