recenze

Brick Pulvarization

Brick Pulvarization

Arkanoidů a vesmírných stříleček už se objevilo tolik, že dnes skoro nikoho nepřekvapí, i kdyby byly takovéto hry sebevíce propracované. Ale co je spojit dohromady? Že to nejde? Jde... Brick Pulvarization vám to jasně dokáže. A to se vší parádou.
Tato kouzelná hra pochází z Japonska a jde po čase opět o něco, co je alespoň trošku originální, ačkoliv spojuje jen dva dnes již nepříliš originální herní motivy - arkanoid a vesmírnou střílečku (typově podobnou hrám StarForce, Galaxian či Space Invaders).

V této gamesce od Ora Software ovládáte vesmírné plavidlo, které zastupuje pálku známou z Arkanoidu. Vaše raketa pluje neustále vzhůru a do cesty se ji staví cihly i nepřátelské potvory, rakety a artefakty všeho druhu. Vašemu plavidlu tak zbývá jediné, promlátit si cestu vpřed pomocí usměrňování pohybu neustále létajícího míčku - nic jiného neumí.

Ačkoliv to zní lehce, věřte, že opak je pravdou. Raketa se pohybuje neuvěřitelně rychle a navíc je k tomu celkem neohrabaná. Na druhou stranu, když se s ní naučíte zacházet - zjistíte, že to je celkem zábava. Budete chtít doletět s raketkou dál a dál, jinak řečeno - budete si pouštět "New Game" stále dokola až do zblbnutí.

Gameska nedisponuje příliš přívětivou grafikou. I když na druhou stranu úplně bohatě stačí na vyobrazení abstraktního kybernetického prostředí v japonském podání. Hra vám také nabídne Practice a Challenge herní módy a tak se nejprve můžete jen tak rozcvičovat, než se opravdu pustíte do toho pravého boje. Mně osobně tato gameska přijde zajímavá - přeci jen v dnešní době, kdy nejde už nic zásadně nového v herním světě vymyslet, je skloubení herních stylů jedinou nadějí, jak jít vpřed. A tak rozhodně neváhejte a Brick Pulvarization vyzkoušejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Brick Pulvarization Brick Pulvarization Brick Pulvarization Brick Pulvarization Brick Pulvarization