recenze

Brick Blast

Brick Blast

Jednou z her, na níž se nezapomnělo ani po dlouhé řádce let od jejího vzniku, je klasický Arkanoid. Jeho předělávek vznikly tisíce pro všechny platformy - od Atari, Commodora, Maca až po ZX Spectrum a tak se Arkanoid a jeho kopie prohání na obrazovkách herních zařízení dodnes. Jeden z těch povedenějších remaků se jmenuje Brick Blast.
Brick Blast patří mezi předělávky legendárního a velmi návykového Arkanoidu (který vytvořilo Taito léta páně 1986) nebo chcete-li Breakoutu (od Atari z roku 1976).

Pokud by se našel někdo, kdo absolutně netuší, o co v Arkanoidu nebo Breakoutu jde, vysvětlím - ovládáte pálku a usměrňujete s ní pohyb poletujícího míčku tak, abyste s ním zničili zeď složenou z cihel. Kdykoliv se totiž dotkne míček cihly, cihla zmizí. Nečekejte však od gamesy něco převratného nebo dokonce nějaké velké inovace - na to autoři prostě zapomněli. Na druhou stranu je zde mnoho věcí, které v mnoha arkanoidech vidět není - různé speciální prémie (patnáct druhů bonusů), exploze, dvě pálky (nahoře a dole) atd. Mimochodem - dvě pálky najednou, to už je docela obtížné, protože míček nesmí propadnou ani nahoře ani dole.

Gameska je velmi povedená a šokovalo mě i to, že jsem u ní strávil přes hodinu času a přišlo mi to jako chvilka. Může za to nadměrná hratelnost i dobré technické zpracování, které mnou dnes představovanou hru vyvyšuje nad ostatní podobné produkty. Čeká na vás 22 zajímavých levelů a pokud by vás omrzely, je ke hře přiložen editor, pomocí něhož lze ty stávající kola upravit a nebo si přes něj můžete vytvořit novou sadu levelů. Jak je libo. Doufám, že jsem vás dostatečně navnadil - Brick Blast totiž opravdu patří mezi to lepší, co lze mezi freeware arkanoidy najít, tak stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Brick Blast Brick Blast Brick Blast

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce