recenze

Break It or Die

Break It or Die

Jestli máte rádi hry typu arkanoid, nebo pong, pak vám touhle gamesou patrně způsobím stav, který je mnohdy nazýván radost. Jedná se totiž o jakési skloubení obou těchto her do jedné. Jestli jste zvědaví, jak že se toho vlastně docílilo, pak si nenechte ujít tuto recenzi.
Každý jistě ví, jaký je rozdíl mezi pongem a arkanoidem. V pongu si zkrátka s vašim protihráčem pinkáte kuličkou napříč nějaké hrací plochy a ten, kdo míček nestrefí, připisuje bod protihráči. Jeden z velice dobrých kousků v tomto druhu her je King Pong 2. V arkanoidu máte zase za úkol zlikvidovat všechny cihličky a to za pomoci odrazové plošiny a malé kuličky. Z téhle kategorie zase doporučuji především Arcamania 2 Retro. Dnešní titul však zčásti kombinuje oba tyto žánry.

Jaký je tedy herní princip? Na herní ploše jsou dvě plošiny. Jednu ovládáte vy, druhou počítač, nebo živý protihráč. Uprostřed obrazovky je několik krychlí, které máte za úkol zlikvidovat. Pro vaše vítězství jich musíte zničit více, než-li protihráč. Existují zde dvě herní taktiky. První vychází z toho, že ani jedna ze dvou herních kuliček nesmí „spadnout“, jinak se tomu, na jehož straně se tak stalo, odečte 20 bodů. Tím pádem, když proti oponentovi pošlete svůj míček, musí držet ve hře svůj a k tomu i váš, přitom pokud sestřelí tím vašim nějakou krychličku, připíšou se body vám. Druhá spočívá v tom, že se snažíte co nejrychleji vystřílet všechny kostičky a nahrabat si tak co nejvíce bodů.

Vizuální stránka mě velice potěšila, pozadí hry tvoří pěkné, byť pouze kreslené dívky a celkové provedení všech objektů ve hře působí dobrým dojmem. Ani zvuková stránka se nenechala zahanbit a je radost ji poslouchat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

artman | 15.09.06 v 13:11

hh, tohle je hodne vtipna chyba, ale uz je opravena. ;) Obcas se bohuzel stane, ze se ven dostane nedopatrenim recenze s takovymto paradoxem.

cichlasoma | 15.09.06 v 09:43

"Ani zvuková stránka se nenechala zahanbit a nabízí nám kvalitní podívanou."

:-D


galerie

Break It or Die Break It or Die

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce