recenze

Braving the Elements

Braving the Elements

Vyzkoušejte si roli poskoka, který musí odnést dopis do schránky. Uvidíte, že to nemusí být vždy tak nudná cesta, jako ta, kterou absolvujete běžně vy. Zvláště, když se vám do cesty postaví takové překážky…
Možná se vám už také stalo, že jste napsali dopis a v dobré víře, že ho zítra odešlete, jste ho založili do šuplíku. Příštího dne jste přišli domů z práce nebo školy, ale jí do schránky už se vám příliš nechtělo. Navíc, kupovat tak drahou známku…To si jeden rozmyslí. :-) V tu chvíli byste asi ocenili takového sluhu, který nejenom že dopis odnese do schránky, ale cestou i pořídí známku, takže se vy už nemusíte o nic starat. Roli takového poskoka si právě teď můžete vyzkoušet ve hře Braving. A věřte, že to nebude cesta jednoduchá. Ale nyní ke hře samotné.

Braving je svým provedením klasická arkáda. Ve 2D pohledu ovládáte postavičkou, kterou provádíte po světě plném plošinek, nepříjemných nástrah a kdejakých bonusů. Mohu vám tedy hned na začátku říct, že jestliže máte tyto klasické arkády rádi, Braving vás rozhodně nezklame. Začíná to hned po spuštění hry. Ještě před tím si však můžete přečíst pravidla a instrukce, ale to celkem není problém, protože vše pochopíte sami v prvním kole, kde vám i počítač ukáže většinu nebezpečí, která na vás číhají. Hra začíná u domu nějaké slečny, která vás požádá, abyste odnesli její dopis do schránky, cestou sebrali známku (jaká to drzost!) a dali si pozor na psy. Fajn, a teď do akce.

Postupujete jakousi ulicí, kde můžete skákat různě po střechách domů, chodit po chodníku, nebo lézt po telegrafních kabelech. Právě na těchto místech sbíráte takové modré puntíky, za které dostanete 10 bodů. Body jsou druhým hlavním měřítkem úspěšnosti mise. Prvním je samozřejmě doručení obálky, za které inkasujete bodů 1000. Jak už jsem ale řekl, budete muset sehnat i známku. Vyskytuje se jich dost, za každou si přičtete 50 bodů. Výše jsem se zmínil i o překážkách. Ta dobrá žena vás na počátku varovala jen před psy, ale vězte, že potkáte i vrány a veverky. Určitě také víte, jaký je stav na našich silnicích a chodnících, takže vás nepřekvapí ani rozteklý asfalt a ledové plotny. Jakýkoliv kontakt s kteroukoli zde zmíněnou překážkou pro vás okamžitě znamená ztrátu jednoho ze tří životů a návrat na začátek mise.

Z předchozí věty vyplývá, že hra je rozdělena do misí. S tím souvisí i některé „drobnosti“. Tak například podle toho, v jakém jste kole, tolik musíte nasbírat na dopis známek. Čili v prvním vám bude stačit jedna, v šestém šest atd. Navíc platí, že s každým kolem se zvyšuje obtížnost, takže v prvním kole například potkáte pouze psy, ve druhém i vrány, ve třetím veverky a ve čtvrtém tahle zvěř začíná i skákat, což samozřejmě působí komplikace. A nyní, s každým kolem se zvyšuje velikost jejich výskoku a navíc skáčou i nepravidelně. A jak se proti nim bránit? K dispozici bohužel nedostanete žádnou palnou zbraň, takže se budete muset obejít s pomocí mobilního telefonu. Zní to asi divně a divné to je, ale když ten seberete, jste imunní proti všem nepřátelům, nástrahám a nebezpečím. A aby byl výčet nebezpečí kompletní, podotýkám, že pád z výšky má stejné následky, jako uklouznutí na ledu. I proti pádu z výšky jste však ochráněni mobilním telefonem, pokud jej máte.

Samozřejmě se musím zmínit i o zpracování. Leccos jsem už naznačil výše, když jsem psal, že hra je klasicky provedená ve 2D. A stejné slovo, tedy klasický, bych mohl použít celkově pro grafiku. Je pestrá, ale ne přehnaně a působí velmi pěkným dojmem. Ovšem tohle je spíše otázka individuálního vkusu. Totéž platí i u zvukové stránky. Čeká vás i doprovodná hudba, která ovšem narozdíl od samotných zvuků působí dobře. Zvuky mi příliš nesedly. Nakonec je však dobré říct, že Braving je hra kvalitní a pěkná a myslím si, že těch, které by vyloženě nebavila, moc nebude.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Susan | 29.03.03 v 12:29

Mas pravdu, je to pekna blbost.. zabavila jsem se asi na pet minut... nuda...

Sparky | 28.03.03 v 17:33

Infantilně debilní hra, kde máte jen dát pozor na psy, vrány nebo kaluže a byste mohly dát dopis do schránky...!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce