recenze

Booloid

Booloid

Mám velmi rád hry, které se uživatele snaží zaujmout něčím více než jen tuctovou hratelností a obyčejným námětem. Mám rád tituly, kde se jejich autor snaží propašovat něco originálního a nejlépe i zábavného. Mám rád hry jako Booloid.
Hned takhle úvodem bych zmínil autora hry, kterým je jistý Mark Essen. Možná vám jeho toto jméno nic neříká, ovšem když kouknete do jeho portfolia, můžete tam najít opravdu povedené a netradiční počiny. Jedním z nich je právě i dnešní Booloid. Jde sice o starší dílko, ovšem kvalitou se nenechá zahanbit ani dnes.

Titul vás s největší pravděpodobností osloví už samotným námětem. Dnes budeme totiž podnikat záchranné práce. Situace se má přesně tak, že si takhle putujete širokým vesmírnou dimenzí a zničehonic se ozve signál, kdy jistí jedinci vyšlou známý signál SOS. Jako správné dobrodruhy nás to samozřejmě nenechá chladnými a pomalu se vydáváme na průzkum. A tak vlastně začíná celá hra. Váš hlavní úkol samozřejmě je vše prozkoumat a pomocí své lodi sesbírat různé předměty a zachránit „jedince“ z nesnází. Aby se vám to povedlo, je vaše loď vybavena speciálními prvky. Jedním z nich je tzv. „tractor“. Ten vám pomůže dostat cokoliv na palubu tak, abyste se nedotkli země. To je totiž velmi důležité. Vaše loď je bohužel velmi náchylná a nárazy do pevných částí ji příliš dobroty nedělají. Naštěstí je zde možnost si různě upravit štíty, spotřebu a další prvky. Velmi klíčovým prvkem je zde i ta spotřeba. Existují zde speciální gejzíry, kde si můžete doplnit palivo a ve vlastním zájmu byste se podobným místům vyhýbat neměli. Zejména zpočátku vám totiž ukazatel tohoto prvku půjde velmi rychle dolů a vy se tak budete muset mnohem více ohánět.

Bohužel nemůžete jen tak zastavit a odpočinout si. Naštěstí zde existují záchytná místa, kde si můžete hru uložit a tedy získat určitou výhodu. Díky různým teleportům budeme navíc po celou navíc cestovat mnohými dimenzemi a tak se jistě tato možnost bude hodit. Velmi se mi líbilo celkové zpracování. Autor hry vše vkusně sestavil, vizuální stránka nepůsobí nějak křiklavě a vše do sebe krásně zapadá. Pokud se vám tedy líbí lehce netradiční gamesky, pak vám mohu s klidným svědomím dnešní Booloid doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Booloid Booloid Booloid Booloid Booloid

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce