recenze

Blue Pearl

Blue Pearl

Na první pohled jednoduché logikou říznuté arkády mívají často zvláštní kouzlo. Z triviální hříčky se vyklube prstolámací lehce hardcore záležitost a vy zůstanete přikováni ke klávesnici. Pakliže máte tento druh hříček rádi, nebojte se Blue Pearl zkusit.
Ano, jak už to tak bývá, váš úkol v Blue Pearl je na první pohled úplně jednoduchý. Prostě čtyřmi šipkami ovládáte kuličku, kterou se pomocí vcelku profláknutých fyzikálních zákonů snažíte dokutálet k exitu. Což se vám samozřejmě autor hry snaží pomocí zajímavého navržení úrovní znepříjemnit jak je to jen možné. Trochu mě zklamalo, že tak činí postaru a neoriginálně, prostě jen rozmístěním pastí po levelu. Tím myslím, že podobné hry už tu byly o hodně dříve a dnes bychom mohli čekat trochu více invence. Abych to upřesnil, o hodně dříve tu totiž byly i mnohem inovativnější hry, jako kupříkladu ta klasika (stydím se, ale nepřijdu jí na jméno), ve které jste ovládali několik míčků najednou. Jenže u Blue Pearl si zřejmě autor řekl, že inovací již bylo dost a on prostě bude oldskool. No a tak jen kurzorovými šipkami ovládáte jednu kostkovanou kuličku, a to dokonce přes úrovně, které jsou úplně placaté.

Hoho, doufám, že alespoň polovina z vás pochopila, že situace není tak fatální a nepřestala číst v polovině. Blue Pearl totiž navzdory výše uvedenému vůbec není špatná hra a musím říct, že i takovýhle neoriginální princip může být stále zábavný a návykový. Čekají na vás pohyblivé chodníčky, mizící mostky, lasery, turbíny, vysavače... To vše jen v průměrném grafickém zpracování, nicméně level design je vcelku slušný a hra jako celek neurazí a dohrát ji hezkou chvíli zabere. Takhle, pokud hledáte akci, budete se nudit. Ale pokud hledáte trošku akčnější logiku, neváhejte a stahuje, Blue Pearl vás neoslní, ale účel splňuje.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Blue Pearl Blue Pearl Blue Pearl

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce