recenze

Block Kusage

Block Kusage

Arkanoidů a variací na něj bylo vytvořeno víc, než je součet Vietnamců a jejich tržišť v České republice. Každý titul na bázi míčku a pálky přinesl něco jiného. Ať už je to grafika, zvuk, levely anebo vůbec nic. Všechno bylo pomalé, bez nápadu, bez akce. Doba se však zrychluje a hry a my s ní.
Block se opírá o prehistorický nápad s míčkem a plošinkou, který létá sem a tam. Mnohdy ne podle fyzikálních zákonů Země. Je hezké, že tvůrci vzali klasický námět. Támhle přidali, tam taky a je tu kousek s cedulkou made in KENTA.

Dění ve hře bych přirovnal k notoricky známému arkanoidu - vlastně je úplně stejné -, který každý zná (až na moji sestru, která má 2 měsíce). Ale nějak volné znaky zaplácat musím. Tak a nyní vám raději krátce vysvětlím podstatu Blocku. Na hrací desce se zobrazí určitý tvar z různě zbarvených cihliček, do kterých se musíte trefit. Někdy i opakovaně. Za účelem odrážení kuličky nemáte nic jiného než malou desku, která k dosažení cíle bohatě stačí. Postup se koná jen v případě vyhlazení hracího pole onou věcí ve tvaru koule.Zní to jak pro důchodce. Jenže tak to je a kdo čekal něco jiného, bude asi zklamán. To, co dělá hru zábavnou a vypichuje ji nad ostatními, je čas.

Vašim úkolem je na základě uvedeného principu ukončit úroveň v co nejkratším čase, čemuž je kolo logicky uzpůsobeno. A to formou mnoha bonusů, power-upů nebo tím, že smíte vyslat až 10 mičud do boje se zrádnými „tobolkami“. Nejlepší okamžik je ten, kdy získáte na 13 vteřin tzv. „neomezenost míčů“ (osobní označení). To pak vystřelujete míče hlava nehlava bez odečtení z konta a vzniká zmatek, zběsilost a zábava. Hodně kol probíhá v rozmezí 5 až 90 vteřin, takže vcelku rychle se dostanete do těžších úrovní. Trochu mi vadí, že chybí možnost save, ale vzhledem k rychlosti postupu jste za 5 minut tam, kde jste skončili minule a ještě si zlepšíte své časy.

Grafika je střídmá a nemám důvod ji hanit. Zvuk zde také chybí ale celkově se z mého pohledu jedná o jedno z nejnápaditějších a nejzábavnějších zpracování arkanoidu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Block Kusage Block Kusage Block Kusage Block Kusage

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce