recenze

Bible Dave

Bible Dave

Mysl člověka je schopna vyprodukovat neuvěřitelně bizarní úchylárny. Sami to známe z našich vlastních snů. V podobném duchu pak můžeme šroubovat absurditu i na Bajbl Dejva. No, zkuste si představit třeba palačinky chodící po Měsíci nebo Indana Jonese v roli misionáře.
Indy v roli kněze? Samozřejmě, že ne! Nicméně, je tu několik společných prvků, které mohou vzbudit zdání podobnosti. Tak za prvé, na cestě do tropických zemí, kde o Bohu nemá nikdo ani páru, spadne vaše letadlo. Pámbů je dobrý zaměstnavatel a má smysl pro HR (Human Resources), protože bdí nad svými zaměstnanci a nenechal vás zhynout bídnou smrtí. Jen co vyprchá počáteční příval euforie nad záchranou holého života, cosi vám cvakne v hlavě a vaše ústa vypustí "Tak moment, tady něco smrdí". Nervózně se rozhlédnete kolem a poté se s uvolněným úsměvem zadíváte do kalhot. "To musela bejt ale šlupka", napadne vás. Stejně však cosi nesedí. Upřete pohled na trosky letadla... vidíte trosky letadla... uprostřed trosek velká černá díra... a ta... ta by tam být neměla! Éro bylo plné funglovních Biblí!
Vypadá to, že budete bez prémií. Pak vám ale svitne jiskřička naděje, v houští pár jardů od vás leží jeden kousek. Na větvi o kus dál další. Hurá!... hurá? :/ vidíte dvě, takže zbývá najít už jen 198 dalších. Jenže cesta to nebude jednoduchá, protože prales obývají zlomyslné opice, které vrhají zlomyslné a ještě ke všemu nezralé kokosy, jenž se s lomozem zlomyslně rozbíjí o vaši pomazanou hlavu. A to ještě v tuhle chvíli nevíte, že u pralesa a opic vaše trable rozhodně nekončí...

Plošinovka Bible Dave je příjemně zpracovaná arkáda s dobře působící (byť krapet prázdně zející) grafikou, plynulou animací, dvouúrovňovým paralaxem a výborným hudebním doprovodem. Bohužel je v některých momentech znát, že to ještě není "jedničková" verze, ale pouze 0.7.1.

Na hraní samotné ovšem přítomnost nula-sedmičkové řady nemá podstatnější vliv, takže se dá vcelku říci, že máte možnost zahrát si mírně nadstandardní (samozřejmě v rámci free scény) gamesku s náboženským podtextem (bodej-by-né, mrkněte kdo jí vyrobil... v main menu). Pokud vám tedy nevadí Boží kousek, jen do něj. "Náš pán je Je-žíš, protože Je-žííííííš Tě mi-luje... koukej co pro Tebe všecko u-dělal... jen Ježííííš... ná na na ná ná, tralala, do-pek-la... ". Dot.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Udilo | 19.01.07 v 17:20

Vážně doporučuju

bob_senklar | 06.01.07 v 20:25

Díky za informaci. Taky pro Tebe jednu mám: zítra zřejmě nepoletím balónem :))

Rebel | 06.01.07 v 10:05

heh ? Stahovat to zřejmě nebudu, manga title ? ( Z toho malého obrázku nelze soudit ). Jinak hra nemá s tím jap. anime stylem co je na title podle scréénů nic společného.


galerie

Bible Dave Bible Dave Bible Dave Bible Dave Bible Dave

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce