recenze

Best Friends

Best Friends

Dva ptačí kamarádi se museli rozdělit a nyní je jen na vás, zda se opět dostanou k sobě. Sbírejte srdíčka, skákejte přes plošinky a raději se vyhýbejte okraji cesty. Pomozte dvěma kamarádům v nesnadné cestě a pobavte se v této 3D gamese od Miniclipu.
Pattey a Petey jsou dva nerozluční ptačí přátelé. Neznámé okolnosti je ale rozdělily a vaším úkolem je dostat je opět k sobě. Než ale přejdeme k téhle gamesce podrobněji, mrkněte se i na jiné od Miniclipu. Právě Miniclip má totiž toto dílko na svědomí. Takže stačí se jen mrknout na některé super hry jako Surf's Up, Snowboarder XS či Pipe Down 3D. Máme jich tu spoustu, stačí si jen vybrat...

Tak teď už se dočkáte a podíváme se na hříčku Best Friends. Jak už jsem se zmiňoval, tahle gameska je o dvou kamarádech. Hned na úvod je nutné říci, že se jedná pouze o jakési demo. Plná verze obsahuje 72 levelů, zatímco demo pouze deset. Ale nemá cenu podle tohoto faktu hned dílko odsuzovat. Po spuštění se nejprve objeví nabídka, abyste si koupili plnou verzi, stačí ale kliknout na Maybe Later a poté už se přesunete na hlavní okno. Zde klikněte myší a již na vás čeká první level. V této verzi je k dispozici jeden svět obsahující deset levelů. Ale o co vlastně jde? Hrajete za jednoho z dvou přátel, pohybujete jím buď klávesnicí nebo pomocí myši. Je na vás, co se vám zdá snadnější. Mně vyhovovala myš, ale je to na vás. Nacházíte se před cestou po plošinkách až ke svému kamarádovi. Po cestě musíte sbírat srdíčka, ale to není ke splnění kola to nejnutnější. Až se v prvních úrovních naučíte pohybovat a skákat, pak na vás čekají už mnohem těžší levely. Musíte přeskakovat, klouzat se a navíc všechno musíte dělat relativně rychle. Každá úroveň má totiž jistý časový limit a pokud to v něm nestihnete, přicházíte o jeden z pěti životů. Cesta je někdy obklopená nízkým plotem, ale i zde je vysoké nebezpečí toho, že přepadnete přes okraj. Dávejte si na to veliký pozor, jinak byste opět přišli o život.

Za každé sebrané srdíčko získáte body. Na konci získáte bonus v případě, že seberete všechna srdíčka v oblasti. Zároveň za každou zbývající vteřinu z vašeho času získáte 10 bodíků. Můžete si tedy přijít na celkem pěkně vysoké skóre. Mezi některými koly máte možnost přilepšit si bonusy, jsou zde celkem dvě bonusová kola. V nich jde jen o to sesbírat co nejvíce srdíček v krátkém časovém limitu. Jinak můžete narazit na pomocné předměty jako trampolíny, vzdušné víry, klouzačky či teleporty. Jakmile se dostanete do desátého kola, vaším úkolem je nastoupit na katapult. Pokud si stoupnete ve správný čas na správné místo, budete vyhozeni do vzduchu a přehozeni až směrem ke vzdálené plošince. Uprostřed letu ale hra končí a zobrazí se škodolibá tabulka, že pro další pokračování si musíte koupit plnou verzi. Inu co se dá dělat... ;)

Jak na mě Best Friends zapůsobila? Jedná se o celkem slušnou hříčku. Musím podotknout, že je vše vytvořeno ve 3D grafice, což výrazně zvyšuje hratelnost. Ke všemu hraje rytmická hudba, která perfektně přibarvuje atmosféru. Nechybí samozřejmě ani zvuky. Jediné, co mě na téhle hříčce mrzí, je její krátkost. Na druhou stranu je velice příjemná velikost souboru. Takže pokud právě nevíte, co samou nudou dělat, sáhněte po Best Friends a hned vám bude lépe... ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Vojta | 30.05.14 v 21:11

Hra by byla dobrá, kdyby byla v plné verzi zdarma, nemyslím si že je to zase mistrovské dílo aby se za to muselo platit.

ladislav | 07.12.07 v 13:45

mě to nejde

Leit | 21.07.07 v 17:08

Caute to je hra

Maberka | 05.11.04 v 10:34

Já si ted stahuji tuhle hru tak jsem naní zvědavá ale určitě je super,,,

Monika.Mutinova | 29.09.04 v 14:14

Ahoj lidi taky prispivate na tuhle skvelou hru?


galerie