recenze

Bernard & Hank

Bernard & Hank

Oslovují vás nejrůznější skákačky podobné legendárnímu Mariovi? Pak je tato gameska určena přímo vám. Pomozte nešťastným farmářům v boji proti zlým úředníkům. Vezměte do ruky pistoli a zachraňte jejich půdu.
Jednoduché plošinovky jsou stále nesmírně populární. Toho dokonale využil i vývojářský tým The Peasants u své herní prvotiny, kterou tvořil celých 15 měsíců. Na kvalitě je to rozhodně znát. Celý příběh se točí kolem farmáře Bernarda Buffala a jeho postaršího kamaráda Hanka Hoedowna. Na jejich farmu umístěnou v nádherné venkovské krajině si dělají zálusk nacionální liberálové - bussinesmani, kteří se nezastaví před ničím. Farmu chtějí zbourat a místo ní postavit továrnu. Jednoho dne na ranč dorazí celá skupina těchto zlých úředníků. Farmáři seberou listinu, která mu půdu zajišťuje. Na vás je vše v kůži dvou vesnických kámošů vyřešit!

Na začátku každého levelu se ocitáte opět na farmě, která je tak jakousi vaší základnou. V celkem více jak 40 rozličných úrovních se střetnete se spoustou nejrůznějších nepřátel, které můžete zabít střelbou z pistole, či pouhým skokem na jejich hlavu. Různých nepřátel je celkem 12. Od obyčejných obtloustlých úředníků po dokonale kryté zloduchy, kteří se nezastaví před ničím. Protivníci jsou detailně popsáni v přiloženém manuálu, který je velice dobře zpracován. Pokud jste ale častými hráči nejrůznějších hopsaček, pak ho určitě nebudete potřebovat. Prostředí je totiž velice intuitivní. Ve hře si hodně zaskáčete. Největším problémem jsou různé jezdící plošinky. Dobrý odhad jejich pohybu je nutný. Dalšími překážkami jsou nastražené medvědí pasti, tekutý písek či demoliční kulička. Naopak příjemné je setkání s kukuřicí, která doplní energii (srdce v pravém horním rohu) nebo s všudypřítomnými mincemi. Ty se vyplatí sbírat. Po určitém počtu se totiž promění v život. Ty dostanete na čtyři. Nemusíte se ale obávat toho, že hru je třeba dohrát na jeden zátah. Skvěle je proveden systém ukládání. Pozice se uloží sama vždy po pěti kolech, kdy se také mění prostředí či hrdina s kterým hrajete. Občas se objeví také nějaký ten spoiler, který posune děj trochu dál. Vítanou zastávkou na vaší cestě je kovbojský salón či bar, který je jakýsi checkpoint či záchytný bod v každé úrovni. Kromě standardních levelů se můžete těšit na tři speciální, kde se budete pohybovat ve vozidle. Zpestřením jsou také přidané minihry. Několik menších hříček vás jistě na chvíli potěší. Zaberou také jako odreagování po náročném hraní v pozdějších levelech.

Co se týče grafické stránky hry, je Bernard & Hank na solidní úrovni. Kreslená grafika plná příjemných barev se dnes již sice moc nepoužívá, své kouzlo ale stále ještě neztratila. Navíc je velmi detailní. Za herní plochou totiž uvidíte například jezdit traktor a další podobné scény. Mění se i počasí. V některých levelech prší, jiné jsou zase plné sněhu. Škoda že autoři nevytvořili také více hudebních skladeb. Při hraní vás jich totiž bude provázet jen několik. Po chvíli hraní se bohužel změní v hořký stereotyp. Jinak je ale dnešní gameska skvěle odvedená práce po všech stránkách. Pokud vás chytne a budete ji chtít dohrát, máte postaráno o několikahodinovou výtečnou zábavu. Doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

jihji | 05.10.05 v 15:06

hank je super na to že je dchodce a má hustou zbraň nejlepší kolo je boss z vrtulníkem a já jsem tu hru bernard a hank udělal celou


galerie

Bernard & Hank Bernard & Hank Bernard & Hank Bernard & Hank Bernard & Hank

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce