recenze

Beat the 3PM Slump

Beat the 3PM Slump

Hrajete rádi Pacmana v jakékoliv podobě? S Beat the 3PM Slump si určitě přijdete na své. Příjemná grafika a hlavně slušná obtížnost. Tedy co jiného než výzva pro všechny, kteří zdolali jakoukoliv verzi Pacmana a na ty další si neobyčejně věří.
Pokud jste někdy o Pacmanovi neslyšeli, asi jste nikdy nedrželi v ruce ovladač k jakékoliv herní konzoli, mobila nebo jste kupodivu ani neseděli za počítačem. Sice o tom pochybuji, ale přeci jen uklidním tyto jedince, neboť se dnes setkají s hrou, která má k Pacmanovi hodně blízko. Jste-li správným hráčem, který je mimo jiné věrný FreeGame.cz, tak jste nejspíše testovali Pacman JR nebo DirectX Pacman a v případě že jste je dohráli, tak byste si měli s dnešní arkádou poradit.

Ze začátku mě mrzelo, že hra nemá nějaký pěkný úvod,m který by nás vpravil do příběhu hlavního hrdiny, ale u her od Kewlboxu jsem si na absenci příběhu již zvykl. Ale jako vždy ji také kompenzuje výborná grafika, takže bych se tím ani příliš nezabýval. V klasickém „Kewlboxáckém“ menu máte málo možností, takže bez jakéhokoliv zdržování můžete pustit do hry. Nacházíte se v hale několika kanceláří (klasická pojišťovna), kde se po chvíli objevují zelené potvůrky, jenž vám jdou po krku. Stejně jako v Pacmanovi u sebe nemáte žádnou zbraň, takže můžete jen utíkat. Avšak útěk by nestačil, neboť máte ve hře určitou povinnost. Tou je sbírání mincí, které vás v plném počtu mohou posunout do dalšího levelu.

Co by to však bylo za Pacmana, kdybyste před protivníky museli stále jen utíkat. Prostor je sice veliký, takže je vždy místo na schování, ale také máte možnost vydat se tam, kde se nachází bonus, který přetransformuje vaše nepřátelé a role se rázem prohodí. Dokud jsou v jejich zranitelné podobě, můžete se k nim vydat a jejich vlastním postupem je eliminovat. Tedy projít jimi. Bonus však nevydrží příliš dlouho, takže se nevydávejte na delší cesty a postarejte se jen o ty, co jsou k vám blíže. Než efekt skončí, potvůrky začnou blikat, což vás jasně upozorní, že se role vrací zpátky. Co mě navíc překvapilo je reakce zelených potvor po té, co jsem sebral bonus. Místo toho, aby se zastavili a připravili se na jejich konec, se ještě v rychlosti přesunuli na výhodnější pozice a pokusili se mi tak schovat. Zajímavá novinka. :)

Celkově hra pobaví, ale až ve chvíli, kdy se dostanete přes její podstatnou chybu, kterou je ovládání. Než si na něj zvyknete, budete už dosti vynervovaní a hru asi radši odložíte. Na ovládání se sice dá zvyknout, ale je nastaveno záhadným způsobem, kdy se musíte vžít do prostoru, abyste přesně věděli, kdy se kam pohybujete. Navíc v obtížných chvílích bude vaším největším nepřítelem právě ovládání a také pomalé reakce vaší postavy. Co k tomu dodat? Pacman měl už i lepší podoby, ale tato stojí alespoň za vyzkoušení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

ganza | 02.04.05 v 23:00

tahlehra sem libi strašne sem sena ní ulít je moc dobra


galerie