recenze

Aztec Bricks

Aztec Bricks

Arkanoidovka Aztec Bricks vás zavede, jak název napovídá, do aztéckého světa plného všemožných nástrah i překvapení. Jedná se o nadmíru povedený remake osmibitové klasiky, který stojí za to vyzkoušet. Povede se vám prokousat co nejdál? Vyzkoušejte to.
Alawar Games sdružuje řadu malých týmů vyvíjejících počítačové hry, které pak následovně šíří do širšího povědomí hráčské komunity. Pod jeho hlavičkou produkují hry např. týmy GameXzone, FIVE-BN, ImproGames, Ilgame, Stargaze Interactive, Twisted Glass, Owl Studio, Time Breaker, Rionix a řada dalších.

Jedním z nejvíce vyprodukovaných typů her Alawaru je pak arkanoid. Remaků této legendární hry z osmdesátých let již stvořili nespočet jako například AquaBall, Time Breaker, Strike Ball a Strike Ball 2 Deluxe, Roboball, Treasures of the Deep, NeoBall, Hyperballoid Complete Edition, FizzBall, Clash, Arkanoid 4000, X-Ray Ball, Action Ball Deluxe a nebo také mnou zde dnes prezentovaný a také velmi vydařený Aztec Bricks.

Gameska Aztec Bricks, jak název napovídá, je celá stylizovaná do světa aztécké kultury. Tomu odpovídá design jednotlivých levelů a tedy samozřejmě také prvků, z nichž jsou levely složeny - ať už se jedná o herní background, kostky či cokoliv jiného. Opět půjde o to, usměrňovat pohyb míčku pomocí pálky tak, aby zlikvidoval všechny kostky zobrazené na herní obrazovce. Kostky se liší samozřejmě nejen vzhledem (v této hře často pro arkanoidy až atypickým), ale také vlastnostmi. Některé cihličky zmizí potom, co se jich míček jedenkrát dotkne, jiné musí míček "napálit" několikrát za sebou. Jsou tu i nerozbitné cihličky či cihličky, které míček proletí jako když se nemete. Až všechny cihličky zničíte, pokračujete do dalších levelu lišícího se mnoha aspekty.

Gameska disponuje neuvěřitelnými 120 levely, což zaručuje v nelimitované verzi zábavu na dlouhé hodiny až dny. V shareware verzi jste bohužel omezeni časem, alespoň však máte možnost okusit, jaké to je hrát profesionální arkádovou gamesku (těch se na náš trh bohužel dnes již příliš nedostává).

Jak bývá u her od Alawaru zvykem, setkáte se v Aztec Bricks s perfektní grafikou i animovanými efekty, které lze jinak najít jen u profesionálních her šířených v krabicových distribucích. Kvalita je i u hudby a zvuků.

Abych vás již příliš nezdržoval, chci jen (a musím) říct, že Aztec Bricks disponuje vším, co lze od správného arkanoidu očekávat a určitě, jste-li ovšem příznivci tohoto typu her, si přijdete na své. Neváhejte tedy a downloadujte hru, která vás dostane do světa Aztéků.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Aztec Bricks Aztec Bricks Aztec Bricks Aztec Bricks Aztec Bricks

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce