recenze

Armadilo Knight

Armadilo Knight

Přeneste se do pohádkového světa nuzných lidiček utiskovaných a zastrašovaných zlými duchy a příšerami všeho druhu. Chopte se meče na obranu jejich obyčejných životů, zachraňte jim děti a braňte je, jak nejlépe dovedete!
Dnes se vám do rukou dostává další 2D bojová arkáda klasického ražení. Po spuštění jste bez zbytečných průtahů a vysvětlování děje hozeni do tvrdé reality. Na obrazovce se objeví scenerie jak z animované pohádky z dílny Walta Disneye. Chatrče, sem tam smrk, tráva… ale samozřejmě také hlavní hrdina, vámi ovládaný rek se šavlí. Je pro mě velmi těžké říct, kdo to má vlastně být. Je to takový přerostlý, zelený zajíc zkřížený s dinosaurem, držící nebezpečně vyhlížející meč. A protože se jedná opravdu o 2D klasiku, stačí stisknout šipku vpravo a vyrazit vstříc dobrodružstvím.

Hned po pár krocích narazíte na bílého zajíce oblečeného jako ze čtrnáctého století. Ten vás požádá o pomoc, protože jejich vesnice je pod útokem. Nezbývá než jít dále. A tady to všechno začíná. Hned záhy narazíte na první nepřátele. Budou to takové malé skákací mrchy, které ubližují málo a pomalu, ale kvůli skákání si musíte vyčíhnout ten správný okamžik pro smrtonosný šleh mečem. To ale samozřejmě nebude všechno. Ještě dále natrefíte na silněji obrněné bojovníky, kteří jsou vybaveni podobně obrovským kyjem probodaným hřeby. A boj s nimi je už obtížnější, i když to také nejsou žádní rambové. Jak procházíte kolem rozvalin domků pokojných zajíců, dostáváte od nich další a další úkoly, dotazy, hledáte jim děti a likvidujete soupeře jednoho po druhém. Protože boj zblízka není až tak efektivní (hlavně z toho důvodu, že se při něm těžko vyhnete inkasování pár ran, což není zrovna příjemná záležitost), seberete si po chvíli luk a šípy. Jejich zásoba je omezená, takže se nevyplatí jimi bezhlavě střílet po těch skákacích mrchách. Na konci každé úrovně vás pak čeká jedno nemilé překvapení, ale to vám neprozradím, stejně asi dost z vás odhadne, co to bude. :-)

Teď zbývá říct něco k provedení. Grafika je poměrně slušná, doprovodná melodie je také v pořádku, škoda jen, že se stále opakuje do kolečka, po pár minutách už spíš obtěžuje, takže může být lepší vypnout reproduktory. Hratelnost je celkem dobrá, ale rozhodně nepřekračuje stín žánru, patří spíše k průměru. Pobavíte se u ní, ale že byste vyloženě skákali do stropu radostí, jaký že herní poklad jste to našli, to asi nehrozí. Ale od 1MB flashovky toho zase nemůžeme chtít tak moc.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

76 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Armadilo Knight Armadilo Knight Armadilo Knight

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce