recenze

aReaker: Water

aReaker: Water

Vydařený arkanoid s pěknými efekty, výbornou grafikou a s dobrou hratelností, to je další díl série aReaker! Tentokrát se podíváte do vody, takže hupsněte do neoprenu a do toho!
Pokud jste našimi pravidelnými čtenáři, jistě si ještě vzpomínáte na první díl série aRekaer, který jsme na Freegame.cz uveřejnili. Byl toaReaker: Fire and Ice. Pro všechny milovníky arkanoidů to byl zásah do černého, Fire and Ice se nesnažil být za každou cenu originální, jeho grafika nebyla přeplácaná, ale střídmě fajn, hratelnost byla dobrá i po delší době. Jednoduše řečeno - spousta z nás byla ráda, že se konečně objevilo něco, co vybočilo z dlouhé a nudné řady nepovedených arkanoidů, jež svým provedením připomínaly zašlou slávu osmibitů. A dnes vám chci představit dalšího člena téhle podivné rodinky. Člena s přízviskem „Water.“

Jestliže jste o prvním díle (myslím tím první díl u nás vydaný) nejen slyšeli, ale také jste ho hráli, víte už, že ono Fire and Ice nemělo na hru žádný valný efekt, spíše šlo o provedení grafického prostředí. Nejinak je tomu i u Water, to se projeví, jak jinak, tmavomodrým laděním. Čili, pokud jste si neopreny oblékli, můžete se zase v klidu převléct do civilu :-). Water je arkanoid jako víno. Neobsahuje žádné přívažky, kterého by ho výrazně ozvláštňovaly, nejde v něm o nic jiného, než se co nejlépe trefovat kuličkou do kostiček v horní části herní obrazovky. Ovšem samozřejmě, nebyl by to správný arkanoid, kdyby neobsahoval rozličné bonusy a upgrady, které mají ale také velmi rozličné efekty. Opět se setkáte s nepopulárním upgradem, který vám zkrátí odpalovací plošinku, jiný, též velmi profláknutý, zase zvětší kuličku do obřích rozměrů (velmi pikantní je spojení obou výše jmenovaných „vylepšení“) a to zcela jistě není úplný výčet!

Dokonce bych řekl, že v tomhle ohledu, co do počtu takovýchto bonusů, patří série aReaker k těm lépe vybaveným. Přiznejme si ale na rovinu, že Water není žádné excelentní dílo, které by vás mohlo svým provedením jakkoli konsternovat. Celá hra se skládá z deseti levelů, jak už to bývá, následující je vždy složitější než předchozí, a nejde jen o počet kostiček, ale také o množství těch, do kterých se musíte trefit vícekrát, aby zmizely. Velmi tradiční. Na konci se vámi dosažené body sečtou a vy se můžete zapsat do tabulky nejlepších hráčů. Jak prosté. Pokud se ptáte na životy, zde se oproti Fire&Ice neodehrála vůbec žádná změna, zůstalo jich k dispozici deset, z čehož vyplývá, že budete- li pozorní, máte poměrně vysokou šanci dosáhnout dobrého výsledku hned na první, druhý pokus. Water nepatří mezi těžké gamesy, to rozhodně ne.

Grafické provedení je jednou z dobrých deviz aReakeru. Troufnu si dokonce říct, že jde o opravdu dobře nalezenou syntézu mezi pěknou grafikou, efekty a střídmostí. Nevzniká tak trapný přehršel různých paprsků, výbuchů a čeho všeho ještě, v nichž si za chvíli začne hráč připadat spíš jako divák. Od toho tu ale máme Hvězdné války, ne počítačové hry. Vizuálnímu zpracování bych tedy nevyčítal nic (a to je u mě co říct). Ovšem hudba, ach ta hudba...Když jsem ji kritizoval ve Fire and Ice, nemyslel jsem si, že se něco výrazně změní, ovšem tohle jsem nečekal. Ona jediná melodie, která doprovázela Oheň a led, se totiž bez skrupulí vyvalí vašimi reproduktory znovu. A opět sólo. Tady podle mého názoru šlápli Reeware trošku vedle... Celkově dobrý dojem to ale výrazně nekazí, Water je dobrý arkanoid, není však nejlepší ani nejhorší. A upřímně si povězme, mezi všemi hrami mu asi bude náležet místo při mírném nadprůměru. Ale vyzkoušejte to sami a uvidíte! Nudit se určitě nebudete.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

67 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

j | 13.04.05 v 16:55

je to blbost


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce