recenze

Archibald's Digger

Archibald's Digger

Pamatujete si na výbornou hru Boulder Dash? Nebo pozdější SupaPlex? Vynikající hry. Archibald´s Digger není nic menšího, než jejich kvalitní remake.
Prokousat se ledasčím není tak lehké - tím spíš, když vás ještě pronásledují vetřelci a valí se na vás kameny. Ale abych to vzal pěkně popořádku. Vy nastupujete tuto strastiplnou cestu v roli skvěle vypadajícího (to myslím vážně) rajčete s nohama (nevím teda jistě, jestli je to rajče, ale sami uvidíte, že je mu podobné nejvíc) a budete muset v každé úrovni vysbírat všechny, opakuji všechny drahokamy, které se tam nacházejí.

Podotýkám všechny, protože některé nemusí být hned na startu viditelné a zavřít si tak možnost jedním nešikovně zavaleným kamenem musí naštvat. V tom vám budou samozřejmě velmi účinně bránit neprátelé (melouny s nohama), kteří nejsou o nic pomalejší než vy, takže pokud před nimi prcháte, snažte se únikovou trasu zkrátit co možná nejvíce a nechtějte, aby se v malém prostoru nacházel víc než jeden citron. V takovém případě jste téměř jistě ztraceni. Aby to ale nebylo tak bezvýchodné, máte možnost je zabít - kulatým kamenem. Ovšem pozor, kamen se dá do pohybu pouze shora dolů a za předpokladu, že jej vy podkopete. Pokud nejste alespoň trochu šikovní, můžete tak spáchat i sebevraždu, takže bacha. Další zádrhel může být i nemožnost ukládání pozic v průběhu hry, ale funguje zde systém kodů ke každé z nich.

Ty si ale musíte nejdříve zasloužit dokončením daného levelu a řeknu vám, je to občas nervák na rychlost a postřeh. K tomu všemu vám bude hrát opravdu výborně zvolená hudba, která se k dané hře hodí víc než jakákoli jiná, takže pokud se rozhodnete potrápit sebe a své nervy, rozhodně to bude stát za to. :-)

stáhnout hru
Damon

autor
/ Damon

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce