recenze

Arcade!

Arcade!

Klony legendárních osmibitových her Asteroids, Pacman, Pong, Snake, Space Invaders a Tetris v novém aranžmá, které se ale věrně drží svých předloh - to vše v jednom programu od vývojářů známých pod značkou Neave. Chcete-li zavzpomínat na staré, dobré a zašlé časy osmibitů, tak berte jednoznačně Arcade! - budete mít vše v jednom balíčku a nemusíte stahovat šest různých klonů kdovíjaké kvality.
Ačkoliv je rok 2007, najde se nespočet lidí - myslím tím počítačové hráče, kteří nostalgicky vzpomínají na staré a zašlé časy osmibitů. V osmdesátých letech se totiž objevilo nepřeberné množství kvalitních dílek, jejichž úspěšnost je vynesla do božských výšin a dosud je z těchto růžových mráčků nenechala spadnout. A to i přesto, že grafika, zvuky i hudba takových her byla naprosto běžná, jednoduchá a velikost těchto kousků byla naprosto minimální. Vysvětlení je nasnadě - hratelnost takových kousků totiž byla nadmíru vysoká a řada z nich se stala tak návyková, že na ně někteří hráči nedají dopustit ani po čtvrtce století, která uběhla od chvíle jejich vzniku. A tak vznikají stovky remaků, předělávek těchto nesporných legend - některé se snaží věrně kopírovat předlohu, jiné přidávají vlastní inovace. Já vám zde chci ale představit zajímavou alternativu - jmenuje se Arcade! Je to soubor šesti remaků klasických her v jednom programu, které jsou sice zpracovány do modernějšího aranžmá, ale po stránce hratelnosti se snaží držet svého osmibitového prapředka (v našem případě - prapředků).

Autorem tohoto softwaru je uskupení Neave, které se aktuálně (mimo jiné) věnuje předělávání původních herních dílek do on-line podoby, ale vraťme se zpět k "Arcade!" Ten nabízí ke hraní hry Asteroids, Pacman, Pong, Snake, Space Invaders a Tetris. Jste-li milovníci a příznivci jednoduchých a přitom zábavných dílek, máte-li kladný vztah k osmibitům nebo jen nenávidíte hry plné krve, tak je Arcade! jako stvořený k návštěvě vašeho pevného disku. Stahujte tedy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Arcade! Arcade! Arcade! Arcade! Arcade!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce