recenze

Animalien

Animalien

Bylo by hodně naivní čekat od vykutálených studentů z DigiPenu, že do hry s názvem "animalien" implementují klasického slizkého, zelenou kyselinou poháněného (ne)tvora, který se na filmových prknech představil už v roce 1979. Však uvidíte sami.
Animalien je na druhou stranu jen přeci skromnější semestrální práce kvarteta studentů jednoho z nižších ročníků, takže se pochopitelně nedočkáme žádných luxusních efektů ani složitějších herních systémů. Co je na hře sympatické, je nutná kooperace dvou ústředních postav (funguje klasické kombo "bouchač" - "mrňous"), bez které se leckdy nehnete dál a na níž se hra minimálně z padesáti procent zakládá. Bouchač má sice k dispozici silný kvér (přípustná je ale i likvidace ála Mario, čili prosté zašlápnutí), ale sem tam je prostě dobré toho mrštného robůtka vyslat, aby vám předvedl mimo jiné to, že i nebojové sekvence v plošinovkách můžou být relativně zábavné.

Po audiovizuální stránce vás hra, jak jsem se již zmínil výše, s největší pravděpodobností neohromí, neboť obsahuje jen základní (byť účelnou) grafiku a třeba hudba dnes absentuje zcela.

Přesto mi nezbývá než Animalien zařadit do přihrádky osvěžujících titulů, byť nedosahuje kvalit titulů jako Untitled, Easter Avenger nebo The New Satan Sam. Přeji příjemnou zábavu...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

NADĚJE

NADĚJE | 22.02.15 v 08:34

Smíchy se tu válím, snad se k cíli dokutálím :)


galerie

Animalien Animalien Animalien