recenze

And Yet it Moves

And Yet it Moves

Dnes tu pro vás mám jednu laskominu. Co laskominu? Přímo celý dort, který je však upečen jen a pouze z originálních surovin. Jestli je to dobře a jestli tento "dort" nedopadl jako ten od pejska a kočičky zjistíte v recenzi... nebojte, dopadlo to dobře:-).
Jednou si pánové Binder, Bohatsch, Hackl a Vorlaufer sedli a řekli si, že vyrobí něco neortodoxního a stalo se, vznikla hra And Yet it Moves. Začátek je celkem v normě. Na obrazovce se objeví panáček, ale po chvilce vám prostředí začne připadat tak trošku divné. Celé je poskládáno z kusů a cucků, které však celkem v pohodě vše znázorňují. Když budete chtít poznat kámen, rostlinu, či opici, tak to bezpečně poznáte.

Ovládání je také celkem v normě - WASD, ale kurzorovky otáčejí obrazovkou vždy o čtvrtinu... to už běžné není. V praxi to znamená, že hra je o jeden rozměr zábavnější, ale také obtížnější, ale žádné galeje nečekejte. Tuto gamesku lze dohrát celkem rychle, jelikož hra obsahuje pouze 2 levely. První je takový seznamovací. Problém vám snad můžou udělat 2 kameny a jedna rozbitná zeď. Jo druhý level, to je už jiná káva. Je podstatně rozlehlejší, rozmanitější a také na vás čekají trošku obtížnější problémy. Neposedná houpačka dá zabrat, opičák vás bude štvát a vosí úl... ne nebudu prozrazovat dál. Snad akorát jen to, že vás na konci čeká adrenalinový běh džunglí, kde se obrazovka bude naklánět sama a vy budete muset běžet (jako) o život.

Grafika je osobitá. Mně se celkem líbila. Hudba hraje pouze v menu a ujde, zvuky odpovídají grafice. Kdybychom skončili zde, tak klidně 90% dám, ale "pár much" se mi nelíbilo. Někdy se stane, že je to vše trochu nepřehledné. Sice vždy vede pouze jedna cesta, ale i tak mi to trochu vadilo. Co mi vadilo více byly pády "do nikam". Prostě jsem se propadl a letěl a letěl; nakonec pomohl pouze restart levelu. Také zamrzí jenom 2 úrovně, které rychle dohrajete. Naštěstí je na webu tvůrců on-line tabulka, a tak můžete pilovat umístění. Konec, tečka, jdu hrát And Yet it Moves...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

And Yet it Moves And Yet it Moves And Yet it Moves

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce