recenze

And Then There Were None

And Then There Were None

Malý mužíček jde naproti svému osudu. Ale co ho nakonec čeká? Dokáže překonat smrtící překážky a přežít? Bez notně filosofického podtextu by byla tato originální hra poloviční, což by byla určitě škoda.
Nejprve odhlédněme od této složky. Z hlediska náplně se jedná o hopsačku, ve které ovládáte maníka přes hromadu překážek. Takřka na každém kroku vás čeká nějaký ten osten, padající rampouch, plošinka a začnou vás pronásledovat i temné stíny. A tím už se dostáváme k tomu, čím je hra tak originální.
Nevidíte v ní na krok… tedy, skoro. Něco málo obrysů před sebou vidíte, ale rozhodně nečekejte barevné orgie plné detailů. O to více je překvapivá nějaká ta past nebo ještě lépe propast. Mnohdy jeden špatný krok a jedna chybka znamená totální ztrátu životů, což vás hodí zase na začátek dané „kapitoly“. Toto je poměrně frustrující složka hry, takže se nebojte hrát na easy obtížnost (po pětadvaceti úmrtích jsem se za to fakt nestyděl).
Váš postup světem je podmíněn hledáním předmětů, abyste se dostali na nová místa a mohli provádět nové věci, jako například „rozsvěcovat“ lampy a skákat po nich delším skokem.

Atmosférická hopsajda, která je originální po grafické stránce (bílo, bílo, obrysy čehosi, bílo…), nicméně může frustrovat častější opakování téže pasáže a někdy i hledání cesty dál. Je to nicméně něco jiného, za což hru chválím a doporučuji vyzkoušet.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Petulinda

Petulinda | 30.11.17 v 18:20

Zajímavé


galerie

And Then There Were None And Then There Were None And Then There Were None

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce