recenze

Alien 8

Alien 8

Nekorunovaným králem isometrických logických hopsaček zcela určitě je Head Over Heels, ale předcházelo mu několik neméně kvalitních her. Dnes vám přinášíme remake jednoho z legendárních zakladatelů tohoto žánru.
Na úvod by se hodilo říct, že tato hra sice není tak rozsáhlá jako Head Over Heels a je podstatně lineárnější, ale pro hráče začátečníky je vhodná ještě mnohem méně. Totiž Head Over Heels alespoň vypadá krásně přívětivě a barevně a v jádru vlastně není tak obtížnou hrou, ovšem Alien 8 je na dnešní poměry jednoduše řečeno hardcore.

Ovšem když už jsem nakousl tu grafiku: V tomto případě se nejedná o pohádkový pixel-art, nýbrž o uhlazené předrenderované prostředí, které celé působí silně kovovým dojmem. Což je vzhledem k tématu hry samozřejmě účel, hrajete totiž za robota, který má za úkol v daném časovém limitu najít určité součásty a roznést je k příslušným přístrojům, které obsluhují hibernaci posádky. V tom vám pochopitelně brání několik typů zabíjecích kostek, rožličně se chovající potvory, propadající se plošinky, výtahy a tak podobně. Počítejte s tím, že ze začátku budete rádi, když s daným počtem životů doručíte jeden čip a vaše schopnosti se budou zlepšovat jen pomalu, neboť pro většinu místností se budete muset učit úplně nové postupy, což je sice výhoda, jenže hra je opravdu těžká a to většinu dnešních hráčů odradí.

Co se týče zvukové stránky, sample „umírající robot“ vás nejspíš po pár minutách hraní bude vytáčet do ruda, ale hudba je velmi povedená, až snad na to, že při každé smrti se zastaví a následně spustí znovu. Zajímavý detail který mě potěšil je také začátek z písně We are the robots od Kraftwerk u game over animace (která se dá díky bohu přeskočit, znechutit si Kraftwerk je to poslední po čem toužím:-). Plusem je také to, že hra funguje bezchybně a nepadá, v průběhu hraní jsem nenarazil na jediný bug. Příjemná je i možnost uploadovat high-score na internet, ovšem já osobně jsem se neodvážil trhnout si ostudu. Pokud jste ale zažili éru ze které Alien 8 pochází anebo jste jen hardcore hráči, jistě vás nezklame.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Alien 8 Alien 8 Alien 8 Alien 8

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce