recenze

Alex Kidd: Return to Miracle World

Alex Kidd: Return to Miracle World

Vzpomínáte s chutí na Maria, Sonica a další podobné postavy? Můžete s klidným srdcem zapomenout! Právě přichází Alex Kidd - nový hrdina, který se dnes představuje v malé roztomilé gamesce. Zachráníte jeho unesenou přítelkyni?
Dnešní titul nelze charakterizovat jinak, než jako klasickou plošinovku. Fanoušci žánru jistě vybalí z rukávu hned několik svých oblíbených skákaček nejrůznějších druhů, pro ty méně zkušené připomenu některé z našeho obsáhlého archivu. Za zkoušku stojí třeba Mario in Worlds Unknow, s populárním instalatérem v hlavní roli či vynikající Sonic the hedgehog: Time Attacked, kde je do vašich rukou svěřen pichlavý ježek.

Tentokrát narazíte na ušatého Alexe. Je to velmi sympatický malý panáček, kterého můžete znát z některých starších herních zařízení od Segy. Příběh se točí kolem únosu jeho milované dívky. Alex je samozřejmě statečný a celý problém chce vyřešit. Jak dopadne, je již jen na vás. Nečekejte nic jiného než skákání a likvidování rozličných nepřátel. To rozhodně není jednoduché. Nestačí na ně jen skočit, jak bývá dobrým zvykem. Musíte je udeřit pěstí, což vyžaduje velmi přesný timing. Náročnost kvůli tomu strmě stoupá. Levely jsou rozmanité, některým však chybí potřebná šťáva. Překvapivě se dočkáte dialogů, které posunují příběh dál. Nechybí ani silnější protivníci než jsou obligátní ptáci či žížaly, a tak se občas zjeví také boss.

Velkou nevýhodou, která je patrná na první pohled, je malá velikost herního okna. Jinak půvabná grafika pak ztrácí na kráse. Součástí hry je i hudební doprovod, který však ničím nezaujme. Celkově vzato není Alex Kidd: Return to Miracle World ničím jiným než pouhým průměrem. Zajisté osloví fanoušky Maria a dalších podobných superhrdinů. Pro ostatní se jedná o průměrnou skákací zábavu na pár minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

lub | 18.10.11 v 22:09

proč to nejde spustit

siita | 10.09.06 v 18:19

nejlepsi hra co je ale proc mi nejde spustit?

honza | 12.09.05 v 19:15

nepotřebuju k tomu náhodou nějaký emulátor???, nebo prosím o velmi podrobný návod ke spuštění... předem děkuji

mirka | 31.08.05 v 14:50

je tu strasne male rozlisenie

Lukša | 29.08.05 v 19:18

Néééééééé, mě to nejde spustit. Taky jsem si chtěl zavzpomínat. S tím se nikdy nesmííííířííím!

Torquemada | 29.08.05 v 15:14

jj, tuto hru jsem tehdy-davno tomu na mastersystemu miloval. Dokonce jsem tusim zpameti vedel kombinace kamenxnuzkyx papir, se kterou bossove vyrukuji.
Ztahnu a uvidim, co si jeste pamatuju :o)

Vucenovic | 29.08.05 v 12:54

Jedna se o predelavku staricke hry se sega master systemu.o)


galerie

Alex Kidd: Return to Miracle World Alex Kidd: Return to Miracle World Alex Kidd: Return to Miracle World