recenze

Action Ball

Action Ball

Další arkanoid, kterých už tu bylo nepočítaně. Ale tento by se neměl jen tak zavrhovat, ani díky faktu, že se jedná o shareware. Pěkná 3D grafika, spousty úrovní a vylepšení a zapojení robotů, kteří vám budou kazit vaši snahu. Nezní to lákavě?
Arkanoid je velice známou hříčkou, a tak se nesmíme divit tomu, že se jeho klony objevují téměř denně. Většinou se jedná o béčkové tituly, někdy i o dost horší. Ovšem pak se objeví hra, která rychlostí světla zasáhne naše PC a jen tak nás nepustí. To je přesně případ Action Ball. V základu se řídí osvědčeným principem jedné pálky a míčku, pomocí něhož ničíte cihličky nad vámi. Ale tento koncept mnohonásobně vylepšuje a obohacuje, a to na těch nejméně obvyklých místech. Jaká to jsou, to si povíme dál v recenzi.

Především se vylepšení týká bonusů. Po rozstřelení cihličky se na vás buď usměje štěstí a vypadne vám bonus, nebo v horším případě nedostanete nic a v tom nejhorším třeba přijdete o život. Upgrade jako zvětšení plošinky či dostání jednoho míčků navíc jsou známé, a i zde v této hře byly použity. Ovšem míček nedostanete jeden, nýbrž rovnou tři, kulometné věže jsou přežitek, i když samozřejmě tu jsou, a tak k nim přibývají i raketomety s omezenou municí. Raketa ovšem neřachne o první kostičku, kterou uvidí, ale pěkně projede vším, co jí stojí v cestě. Nestíháte chytat včas míček, a tak vám často propadne? Není nic jednoduššího než sebrat vylepšení, které vám propadlý míček znovu vrátí, a tak nepřijdete ani o jeden život. Někdy vám vypadne vylepšení v podobě rakety, která se automaticky zaměřuje a navádí. Roboti, říkáte si? Ano, přesně tato stvoření ve hře potkáte. Většinou vám neškodí, sem tam přihodí nějakou cihličku či bonus, ale za každých 12 zastřelených robotů, dostanete jeden život navíc. Ovšem občas se objeví kolo, ve kterém nemáte za úkol rozstřílet všechny cihličky nýbrž zneškodnit kybernetického bosse. Ten po vás metá rakety, kterým se musíte vyhnout, občas vám ukradne kuličky a vy ho musíte co nejdříve zničit. Nejlépe se na to hodí právě zmiňované rakety, ale ani váš míček mu nedělá nejmenší škody. Jakmile ho zneškodníte, jdete do další úrovně, kde vás čeká spousta cihliček. Ještě jsem se zapomněl zmínit o vylepšeních, které nejsou vylepšení, ale spíše vám škodí. Namátkou jmenujme třeba originální opilou pálku, při které se vaše pálka potácí ze strany na stranu, občas se vám taky zrychlí míček či zmenší pálka.

Grafika hry je na velice slušné úrovni, je kompletně 3D, ale zdálo se mi, že je hranatá více než je zdrávo. Toto však oželíte v hromadě výbuchů a střepin. Zvuk je taktéž na slušné úrovni, každá událost má svůj zvuk a hudba hry se nijak nevnucuje a příjemně vás i naladí. Jaký je finální verdikt? Více než kladný, u hry jsem se dlouhou dobu královsky bavil a pochybuji, že vy na tom budete jinak. Jděte do toho!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Action Ball Action Ball Action Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce