recenze

Across

Across

Máte rádi jednoduché, originální a přitom chytlavé herní kousky? Pak vám nezbývá než vyzkoušet hru Across, která uvedenými vlastnostmi disponuje.
Vývojářské uskupení Acoders asi není třeba představovat hráčům sledujícím podrobněji dění na free games scéně. Tento tým totiž kromě mnoha běžných aplikací vytvořil kolem třiceti freeware her. V aktuální recenzi bych vám chtěl nabídnout jeden kousek, který nepatří mezi ty až tak známé - o to je ale originálnější.

Pokud máte rádi netradiční hry postavené na dobrém a neokoukaném nápadu, tak jste na správné adrese. Across je totiž téměř jedinečný svým herním principem, a tak v množství plošinovek a arkanoidů chrlících se na nás ze všech stran působí trošku jako sympatický rebel.

O co vlastně běží? Představte si herní obrazovku, která je rozdělena čárou na dvě části. Jenže ta čára má v sobě malou díru a s onou dírou můžete hýbat nahoru a dolů, dírka je velká tak, aby jí mohly prolétávat kroužky. Po obrazovce se pohybuje několik modrých a červených kroužků. Tyto kroužky se vzájemně odrážejí od sebe, od stěn herní obrazovky a samozřejmě i od čáry rozdělující herní obrazovku na dvě části. Jedna část obrazovky je určena pro červené kroužky a druhá pro modré, jenže na začátku každého levelu jsou nalevo i napravo červené i modré kroužky promíchány. Vaším úkolem je správně nastavovat díru na čáře tak, aby se kroužky jejím prolétnutím dostaly na správnou stranu. Pokud budou všechny modré kruhy na modré straně a červené na té druhé, pokračujete do dalšího levelu s větším množstvím kroužků a tudíž vyšší obtížností. Hra bývá těžší o to, že občas vám zmíněnou dírou prolétne i kruh, který byl na správné straně a prolétnout neměl.

Je to poměrně jednoduchý herní princip, který nepotřebuje žádné speciální zpracování a přitom dokáže být velmi zábavný. Across tak může sloužit jako kvalitní zabíječ nudy. A originality si dnes v době, kdy je velmi těžké vymyslet něco nového a přitom jednoduchého, opravdu cením. Across si určitě downloadněte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Marian | 21.08.07 v 21:41

Díky za info, pro jistotu na tvoji připomínku upozorním redakci v našem redakčním systému.

Bafusa | 21.08.07 v 18:11

moc jednoduché ani zábavné to podle mě není, ale to je věc názoru :-)) Ale opět bylo opomenuto upozornit na možnost uložení svého highscore na internet, jak již jsem jednou komentoval 22.7. u hry Hen House a mnoha dalších.Možná by se tím zvýšil počet stažení těchto her :-)


galerie

Across

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce