recenze

Acaban

Acaban

Acaban je v mnoha ohledech výjimečná plošinovka. Vše okolo vás je zahaleno do neprostupné tmy, vidíte pouze malý kužel světla vrhaný vaší baterkou a při tom hledáte cestu dál. Pokud se chcete výborně pobavit a lehce bát, je to ideální volba.
Acaban je v podstatě klasická akční plošinovka. Na rozdíl od jiných her spadajících do stejného žánru ale nabízí i několik docela zásadních inovací. Předně je to tma. Ano, tma je hlavním motivem. Je všude kolem vás. Výborný nápad jsou i „lekací“ pasáže, kdy se ničehož nic propadnete, nebo se z povzdálí ozve výkřik následovaný mrknutím očí ve tmě. Jako v každé jiné hopsačce na vás krom samotného skákání, střílení a sbírání všeho možného čeká i několik úkolů. Jestliže se třeba potřebujete dostat k východu, který je za zdí, pak musíte nejprve najít páčku, či jiné udělátko, kterým dané dveře otevřete. Shrneme-li to, pak nás čeká především bloudění ve tmě a hledání cesty dále. Abyste nemuseli temným labyrintem chodeb bloudit jen tak odnikud nikam, cestou narazíte na několik přátel, kteří vám poradí co dál. Co by to však bylo za plošinovku, kdybychom si nezastříleli na nějaké ty příšerky, těch je zde docela hodně a někdy vás i docela nemile překvapí. Pozor si ovšem musíte dávat i na různá propadla, bodce a jiné pasti.

Jak je patrno z okolních obrázků, grafická stránka hry je jednoduchá, ale jakmile se do hraní jen trošičku ponoříte, začne se vám líbit. Perfektně působí i efekt baterky, který osvětluje pouze malou část obrazu a to ještě pouze ve směru kam míříte. Hudební a zvuková stránka je v podstatě bezchybná a naprosto dokonale dokresluje celkovou, lehce hororovou, atmosféru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Acaban Acaban Acaban

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce