recenze

Abu Simbel

Abu Simbel

Spousta z vás jistě byla někdy na dovolené v Egyptě. Někteří dali přednost potápění v Rudém moři, jiní se snažili vyměnit svou blonďatou choť za tucet velbloudů a zbytek se třeba vydal proti proudu Nilu do Abú Simbelu, starobylého města faraónů. Nyní vám nabízíme něco, nebo spíše někoho, koho jste možná mezi těmi všemi popadanými sloupy a beznosými sochami přehlédli. A že máme pravdu? :)
Předělávky jsou většinou dílem nadšenců. I když si myslím, že na remacích by se dalo slušně vydělat. Nebylo by to sice asi jako za starodávné obrazy, prodávané v aukci, ale na přilepšenou by to určitě stačilo.

K práci za peníze naštěstí pro nás nesáhli hoši z týmu, který kdysi originál vytvářel pro počítače Amiga (ovšem až po ZX Spextru ;). Původem Španělé dotáhli svoje dílo jako věrnou kopii předlohy, alespoň co se obtížnosti týče. Je totiž z dnešního pohledu pekelná. Ale možná za to mohou moje roky. Každopádně vás čeká adrenalinový zážitek. Váš úkol má zcela jednoduchou myšlenku. Dostat se pryč z ruin staroegyptského chrámového komplexu poté, co se vám podaří poskládat z rozházených hieroglyfů magické slovo. Cestu vám určitě nebudou zpříjemňovat nejrůznější potvory (někdy až úchylné povahy) a záludné nástrahy.

Grafika na mě působí poněkud rozpolceným dojmem. Myslím si, že se na ní dalo ještě zabrat a místy působí na mé větry a životem ošlehané Já mírně (nepatrně (C) Klezla) primitivně. Kvůli tomu mj. Abu Simbel určitě nezaútočí na hvězdné pozice, neřku-li freewarovou superstar. Ale dětem by se mohla zamlouvat (pokud máte doma mrňavé Japonce nebo hyperaktivní děti - ostatní se imho nehrabou). Hudba se rozprostovlasatí pouze v základním menu, po čas hry ochutnáme pouze psychedelické ticho (už jste někdy slyšeli křičet ticho? play Abu Simbel!), které poskrovnu pročísne zvuk skoku (zřejmě pružinové implantáty v končetinách hl. heroje) nebo sezobnutí hieroglyfu.

Sumárum fimfárum, pro příznivce předělávek starých hitů zářez na pažbě, pro ostatní takový vystavený kousek v muzeu. Podívat a jít domů. Ale proč to nezkusit, když už je to zadarmo, že :).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

bohda | 09.06.07 v 07:33

hrála jsem ji ,je to hodně dávno,tak jsem ráda,že ji máte...díky

bob_senklar | 13.12.06 v 10:44

Taky preju dobre rano :)

AdaDanjermond | 13.12.06 v 06:07

tak ted uz Sabah al kheer

bob_senklar | 12.12.06 v 20:39

Afoan. Allah ykon fe anoak. Tesbah ala kheer :)

AdaDanjermond | 11.12.06 v 06:32

Sedim na zidli v Egypte hosi a muzu vas ujistit ze velbloudu je zde mnohem, mnohem min nez nas zenskych. Taky sou drazsi! Takze ta vymena pokud jaka spise velbloud za nekolik tuctu manzelek. A to jeste velbloud v duchodovem veku. packo


galerie

Abu Simbel Abu Simbel Abu Simbel Abu Simbel

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce