recenze

Abe's Amazing Adventure

Abe's Amazing Adventure

Mnoho let uplynulo od únosu jeho přítele. Nyní se dozvěděl, že je uvězněn ve starověké pyramidě plné nechutných nástrah a zatraceně rychlé živočišné havěti. Nic naplat, přítel je přítel, jdeme ho tedy jako správní dobrodruzi prostě osvobodit.
Skákačka, plošinovka, arkáda či mnoho dalších synonymů lze přidělit dnes recenzovanému kousku s názvem Abe's Amazing Adventure. Pravda, v perexu jsem naznačil, že herní příběh není zase tak obsáhlý, nicméně proč se zatěžovat, když jde fakt jen o to odreagování se.

Chlapík jako hrom s ochrannou přilbou na hlavě (…a tady si autoři zřejmě něco přečetli o bezpečnosti práce v pyramidách) startuje své dobrodružství, ve kterém jde o hodně. Jeho přítel (nespecifikováno, zda ve smyslu kamarád či něco bližšího) je uvězněn kdesi v kobkách a je totálně v nesnázích, takže mu prostě a jednoduše musíme pomoci. Vkládajíce konečky svých údů na klávesnici odebíráme se do temných zákoutí, ve kterých kromě obligátních žebříků, pohyblivých plošin či uzamčených dveří narazíme na spoustu vrtkavé havěti. Faktem je, že se autoři tak nějak vyřádili v žánru, neboť pospojovali pavouky společně s hejkaly (či co to zeleného je) nebo lední medvědy s kraby, takže pořádně netušíme, jestli se jedná o historický scénář, sci-fi, fantasy – vizuálně je to mišmaš. Cestou nalezneme také spoustu power-upů, lékárniček či jiných bonusů. Grafika ve hře je na první pohled slušná, co mne však lehce odradilo (a zároveň pobavilo), je pohyb našeho hlavního hrdiny. Pohybuje se tak, jako by čerstvě vstal z lůžka po transplantaci páteře – je to prostě toporník. Za zmínku určitě stojí hudební doprovod, který se mi subjektivně velmi líbil.

Brát či nebrat, hrát či nehrát? Ale jo, zkuste si to. Není to sice bomba přímo atomová, ale chvilku zabaví.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

68 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Abe's Amazing Adventure Abe's Amazing Adventure Abe's Amazing Adventure Abe's Amazing Adventure Abe's Amazing Adventure