recenze

Abenteuer Noseman

Abenteuer Noseman

Tak takovou držtičku jsem v plošinovce už dlouho neviděl! Odulou tváří připomíná Raymana, ladnými pohyby zase důchodce alzenheimerika. Jednoduchá pozadí sice neoplývají invencí, nicméně další vychytávky činí tuto hru zajímavou.
Klony osmibitového Manic Minera (dej mu pánbůh zemi lehkou…) se vždy dělí minimálně do dvou skupin. Na dobré či špatné. Dnešní počin freeware freaka Rainera Negrelliho - dvourozměrná plošinovka s názvem „Nosáčova dobrodružství“ (volně přeloženo) - se po počátečním zahrání pohybuje na pomezí výše uvedených skupin, ovšem po několika obskurních skocích hlavního hrdiny a zvláště pak po odhalení autorsky inovativních vychytávek se stává zajímavější a zajímavější.

Co mne tedy jako recenzenta na této hře zaujalo? Pominu-li v perexu vypíchnutou postavičku hlavního hrdiny, pak jsou to určitě zajímavé gravitační pomocníci nebo také pastičky. O čem je řeč? V každém levelu dorazíme na místa, která se například pouhým vyskočením nedají jednoduše překonat. Vnímavý hráč si jistě všimne drobných přístrojů umístěných nedaleko těchto obtížných míst. Ať už se jedná o různě položené fény, elektrické plošinky či jiné drobnosti, v každém případě zde mají svou pevnou roli. Fén nás při dobře provedeném poskočení lehce přenese přes překážku, elektrické plošinky, které jsem familiérně nazval „boxerky“, nás tu a tam nakopnou tím správným směrem a tu a tam zase někam úplně jinam. A pro ty, kteří nepochopí ihned jejich význam, je připravena nápověda přímo ve hře (tedy pro ty, kdo si poradí s němčinou).

V každém případě se tato na první pohled průměrná skákačka s panďulákem, který sbírá v po sobě jdoucích screenech bonusy, jeví díky „gravitačním udělátkům“ jako dobře hratelná a motivující. Autor si s těmito drobnostmi prostě vyhrál, čímž rapidně zvýšil naději na to, že jeho jméno na freeware scéně nezapadne. Tedy do doby, než se objeví další a lepší plošinovka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

d | 28.08.06 v 15:13

d

lili | 31.07.05 v 18:23

lili


galerie

Abenteuer Noseman Abenteuer Noseman Abenteuer Noseman Abenteuer Noseman Abenteuer Noseman