recenze

Zylon

Zylon

A máme tady další relativně šikovný remake jedné ze starých, křížem krážem propařených klasik. Jde o Kichyho Zylon, který je zvláštní už tím, že na sebe nesnaží upoutat pozornost v nějaké z tradičních zahraničních soutěží.
Ačkoli se Zylon jako klíště drží svého více než dvacet let starého předobrazu, vypadá jeho náplň stále relativně atraktivně, nejde totiž o žádnou vesmírnou řezanici ani nic podobného. Hráč se ujme své vzducholodi, jejímž primárním cílem je vytahat ze spletitých podzemních komplexů (velmi dobře graficky zpracovaným, mimochodem :-)) všechny pajďuláky - level co level. Hra přitom nepůsobí nijak extra stereotypně, protože najít mnohdy jen blbou cestu ven zabere několik drahých minut. Bonusem budiž to, že na rozdíl od mnohých svých kolegyň nevyžaduje ani tak permanentně palec na mezerníku/levém myšítku, ale notnou dávku obezřetnosti a trpělivosti - jeden pořádný náraz do skaliska a je konec. Holt ta proslulá křehkost vzducholodí... :-)

Každopádně jde o solidní odpočinkovou a lehce nostalgickou gamesku, která úspěšně zabaví nejednoho fandu volně šiřitelných pidiher.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Zylon Zylon