recenze

Zub

Zub

Stát se astronautem zkoumajícím různé planetky plné ohavných mimozemských tvorů není rozhodně nic jednoduchého. Zkuste přežít v nedávno vydaném remaku jedné stařičké klasiky. Projdete všechny lokace?
Zavzpomínat si na nějakou tu gamesku, kterou lidé hráli třeba před dvaceti lety, je vždy velmi dojemné. Díky mnoha autorům naštěstí vznikají remaky – tituly vycházející ze svých předchůdců upravené pro dnešní dobu. Originální Zub (nebojte, název nemá s chrupem nic společného) spatřil světlo světa před více jak dvaceti lety na ZX Spektru. Možná se najdou někteří pamětníci, kteří hru hráli. Hodně našich čtenářů ale v tuto dobu ještě ani nebylo na světě, a tak bude pro ně dnešní setkání s touto akcí míchanou arkádou premiérové.

Ovládáte sympatického chlapíka ve skafandru. Váš hrdina má k dispozici zbraň, kterou jistě zneškodní mnoho nepřátel. Hlavním cílem hry je projít všech deset planet a následně se vrátit zpět, přičemž jednotlivé levely (planety) jsou propojeny teleporty. Úkol v každé misi je lehce skákací – musíte se dostat ze země až k vrcholku každého levelu po spoustě pohyblivých plošinek a následně se teleportovat. Plošinky si můžete posunovat v horizontální linii tak, abyste mohli vždy skočit na další umístěnou o něco výš. Na plošině se stačí skrčit a šipkou určit směr. Celou cestu velmi znepříjemňují různí nepřátelé, jenž se nahoře neustále rodí a otravují vás. Pokud spadnete někde z horních pater a nikde se nezachytíte, musíte vyskákat vše odspoda znovu, což není moc lákavé. Celý princip je lehce pochopitelný a po pár minutách ho zvládnete. Díky mnoha komplikacím se ale nejedná o nic jednoduchého. Jde až o nečekanou zábavu. Dokonce i zpracování je skvělé ať již po grafické či zvukové stránce. Pokud přidáme několik druhů obtížnosti (ty nejvyšší jsou opravdu pekelné!) a online higscore, pak nezbývá než toto dílko ocenit. Zub je totiž skvěle hratelná gameska, jež jistě chytne všechny hráče, kteří si chtějí zahopsat a zastřílet. Neváhejte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Zub Zub Zub

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce