recenze

Yum Yum

Yum Yum

Sotva se zrodil další Vesmír, přímo uprostřed toho našeho, už je sužován útoky podivných černých organismů. Proti těmto zničujícím masám stojíte v „kůži“ spermie. Spermie? Nějak tak opravdu vypadá váš hrdina v této akční hře.
Yum Yum je mým soukromým primátem, co se obsahu příběhu ve freeware hrách týče. Nejedná se o žádný bestseller, přesto mě příběh docela zaujal. Jak již bylo řečeno v perexu, uprostřed našeho vesmíru začalo vznikat další Universum (záměrně nepíši druhé, čert ví, kolik jich doopravdy je) o velikosti jedné herní obrazovky (přesně toto je v příběhu napsáno). Ovšem, zlé síly nenechají nic na pokoji, i když se jedná teprve o pár vteřin starý vesmír, a proto ho musíte ochránit pomocí malé bílé těžko popsatelné věci, a pomoct tak novému vesmíru se rozvinout a hlavně přežít.

Příběh máme zhruba za sebou, když si ho teď čtu zpětně, není tak zajímavý jako napoprvé, i přesto mě velice zaujal myšlenkou vytvoření vesmíru v již existujícím. Mohlo by dojít k zajímavým anomáliím, ale to už se dostáváme do roviny vědeckých úvah, proto se vrátíme zpět ke hře, konkrétněji k principu hry. Vlastně je vcelku jednoduchý. Vaši bílou skvrnu (spermii?) ovládáte pomocí myši a kurzorem jí udáváte směr. Zajímavé je, že když posunete myš dál od vašeho „hrdiny,“ ten okamžitě zrychlí a naopak, když přisunete myš blíž svému svěřenci, okamžitě zpomalí. Tato funkce vám nejednou přijde vhod, například při útěku před nepřáteli. Lepší ale než utíkat je bojovat, a to můžete pomocí prvního myšítka, čímž vystřelíte podivný paprsek, který vláčíte s sebou, na hlavě vaší pohlavní buňky. Pomocí prvého myšítka tento projektil detonujete. Samozřejmě, při kontaktu s nepřítelem exploduje sám. Zajímavé je, že jakmile vystřelíte náboj, musíte počkat až zasáhne cíl či ho neodpálíte, dříve znovu střílet nemůžete. Musíte tak pečlivě mířit a zvážit, koho sestřelit dřív, kadence výstřelu je hodně pomalá.

Kromě střílení do nepřátel a mega silných bossů se budete muset proplétat pohybujícími se řadami, v nichž je vždy díra, kudy se můžete dostat ven. Jakmile se vás okraj řady dotkne, musíte hrát znovu. Malé upozornění, level restartujete pomocí rolovacího kolečka myši, kdyby to někdo (já) nevěděl. Grafika hry a prostředí jsou velice jednoduché a vesmír není jen černá plocha, ale daleko více připomíná krev s červenými krvinkami. Zvuky hry a zvlášť hudba jsou na velice vysoké úrovni. Sečteno, podtrženo. Po dlouhé době se mi na monitoru objevil vcelku zajímavý titul, který mě chvíli u obrazovky udržel, a to se cení. Jednoduché, ale geniální zpracování. Berte, nebo nebude. Co to kecám, bude vždy, tak stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

kahi | 18.02.06 v 11:18

pokud si před hraním musíte přečíst ovládání, tak je na hře zjevně něco špatně...

Joni | 17.02.06 v 12:40

Trapárna


galerie

Yum Yum Yum Yum