recenze

Xmass Hammer 2005

Xmass Hammer 2005

Hammer je kladivo, Xmass jsou vánoce. Hra složená z těchto dvou slov by tedy logicky měla obsáhnout oba pojmy. Jenže není tomu tak. Kladivo zůstane, na Vánoce si ale můžete nechat zajít chuť!
Někdy není dobré dát na první dojem. Dnes recenzovaná hra jménem Xmass Hammer 2005 je toho více než zřetelným důkazem – ačkoliv by k tomu její název vyzíval, nezaobírá se tematikou Vánoc. Žádné zapalování svíček, pohodová sváteční atmosféra… Naopak: ohromné kladivo, stres z nedostatku času a všude kolem vás desítky dotěrných nepřátel!

Druhým dechem musím dodat, že to vůbec není na škodu věci. Vývojáři totiž zvolili dost netradiční zpracování, kterému vévodí obrovský hmyz a především ono – již asi dvakrát zmiňované – kladivo. Zbytečné otázky si můžete ušetřit; přítomnost hmyzu a kladiva už sama o sobě vypovídá o tom, oč ve hře půjde. Ano, vaším jediným úkolem bude dát hmyzákům pořádně na kokos. Situace je ovšem složitější, než by se mohla na první pohled jevit. Nepřátelé totiž nejdou jen po vás, ale také po strategických bodech, které jsou rozmístěny v každém levelu. I tato místa budete mít na starost – konkrétně leží na vašich bedrech jejich budoucnost v tom slova smyslu, že je musíte ubránit. Hratelnost je originální, o tom nemůže být sporu. Zároveň je ale velmi stereotypní. Chybí potřebná motivace, takže jen do zblbnutí mlátíte neustále se obnovující řady nepřátel a snažíte se přežít…

K průměru má ale Xmass Hammer 2005 daleko. Důvod? Grafické zpracování. Na freewarové poměry je neskutečně detailní a… jednoduše krásné, není co vytýkat. Zvuky jsou na tom o poznání hůře. A verdikt? Průměrná hratelnost, nadprůměrné zpracování. Jasná sedmdesátka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

mar | 20.04.09 v 15:59

panove tuhle "hru" jsme vydali jako zatim posledni pod hlavickou c00n-fuzion. xmas hammer proto, ze jsme ji vydali pred vanocema 2005 a mel to byt darek pro nas a vsechny co nam drzeli palce v Becherovka game a vubec. Kdo by si chtel z legrace zachrat nasi asi nejlepsi hru (ne co se tyka hratelnosti protoze je ukrutne tezka a malokdo se dostal dal nez do prvniho levelu), doporucil bych c00nfuzion.box.cz a bexer 1. netahejte experimental hal verzi, bezi pomaleji nez sw rasterizer (!). na dnesnich strojich by mel v pohode bezet ve full 640x480


galerie

Xmass Hammer 2005 Xmass Hammer 2005 Xmass Hammer 2005 Xmass Hammer 2005