recenze

XEvil

XEvil

Zapomeňte na slušnost a střemhlav se vrhněte do bojové lázně, kde nestříká jenom krev, ale i vyjetý olej ze zrezivělých robotů. Nebo raději zkuste Xevil a pochopíte proč se v názvu skrývá ďábel.
Nemáte rádi roboty a podobné vymoženosti? Nebo je naopak zbožňujete? V každém případě se připravte bojovat na život a na smrt nebo spíš na bytí či nebytí. Xevil je ta pravá hra, ve které se vyřádíte do sytosti. Ocitáte se na bojovém poli (velikost si můžete navolit), kde se musíte ohánět jak to jen jde, abyste pár cenných vteřinek vydrželi. Může se vám ale i stát, že se se svým sokem docela dlouho hledáte, ale co naplat.

Vybrat si můžete z mnoha herních modifikací (např.:jeden na jednoho, postup v jednotlivých levelech, jakýsi death match atd.). Stejně tak je spousta postav, se kterými lze bojovat. Každá z nich má speciální vlastnost. Opravdu mě zaujala ninja, jež je schopná lěst po zdech, nebo panáček s jakýmsi zastaralým jetpackem. Ovládání takovýchto potvůrek je ovšem dosti obtížně, zvyknete-li si však na něj, máte první krok potřebný k úspěchu za sebou. Graficky propracovali autoři hru chvalitebně.

Doporučil bych vám zapnout si veškeré efekty, ale jste-li mladší 10 let, tak to nedělejte. Násilí je zde přehršel. Stejně tak zbraní je požehnaně. Zprvu máte možnost bojovat holýma rukama, což může být velice prekérní situace, když na vás běží týpek se strunovkou určenou pro zabíjení (a hádejte koho?). Výborné doplnění hry je způsobeno inventářem, který se ve starých pařbičkách tohoto typu vyskytuje málo. Neviditelnost nebo doplňování zdraví je známá věc. Ale ještě jsem se nikde nesetkal s možností vypuštění psů, jež vás pronásledují na každém kroku a snaží se zabít všechny nepřátele.

Xevil ale hodně strádá na hratelnosti a inteligenci počítačem řízených hráčů. Po žebříku se nahoru dostanete bez problémů, chcete-li dolů, nejde to. A vaši soci? Sice se vás snaží pronásledovat, ale jen do té doby než zalezete do teleportu nebo se dostanete nad ně. To pak pod vámi běhají a neví co by. V několika slovech na závěr bych hru XEvil celou shrnul. Jedná se o brutální střílečku s prvky akčnosti. Celá je ve 2D rozměru, s dobrým hudebním podkladem. Má mnoho herních možností (levely, zbraně, inventář). V podstatě není vůbec špatná, škoda je jen hratelnosti a ovládání.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Aeris | 06.02.08 v 12:59

XEvil je fakt super hra, už ji mám dlouho, a závislost mám na ni pořád xD


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce