recenze

Worm Wars IV

Worm Wars IV

Oblíbení červíci se opět chopili zbraní, usedli do tanků, helikoptér a bombardérů a opět vyrážejí do boje proti svým úhlavním nepřátelům, mravencům. Co přináší čtvrtý díl nového do této téměř legendární freewarové série? Čtěte dál a posuďte sami!
Her s tématikou populárních wormíků je stále víc a to nejen na komerční scéně. Dokladem toho může být například celá série Worm Wars, kteráse již několik let drží mezi nejlepšími freewarovkami vůbec. Pokud jste ještě žádný další díl nehráli, pak můžete vyzkoušet buď Worm Wars II nebo skvělé Worm Wars III. Všechny díly série jsou si opravdu velmi podobné, a to jak po stránce kvality, tak z hlediska grafiky a zpracování.A jak si tedy v porovnání s "konkurencí" vede čtvrtý díl?

Příběh se odehrává nějakou dobu po skončení třetího dílu. V tom jste (jakožto wormí velitel) již z velké části zažehnali mravenčí hrozbu a po celé jejichříši jako by se slehla zem. Po měsících klidu a míru tak vrchní wormí velení rozhodlo, že bude vyhlášen normální stav, budou zrušeny vyjímečné hlídky a celá wormí armáda prostě dostane pohov. A (nečekaně) zrovna na tohle mravenci čekali! Všechny červí základny jsou rázem přepadeny a z armádyzůstanou jen zbytky. A právě teď se opět převtělíte do kůže wormího velitele a hned v první misi musíte uniknout z přepadené základny. V podobně militaristickém duchu je celý zbytek příběhu, takže nečekejte nic jiného než vojenské zápletky a taktické briefingy. Ve wormí armádě je zkrátka vše účelné a tak je jediný cíl hry a příběhu prostě vyhrát válku.

Jediná velká změna oproti předchozím (zejména třetímu) dílu je ve způsobu ovládání a hraní. Ve trojce byl váš wormí velitel suchar, který zemřel po pár mravenčím kousnutích, a proto si vydatně pomáhal podpůrnými jednotkami. Za peníze, které jste obdrželi za plnění jednotlivýchmisí a zabíjení mravenců, jste si mohli koupit různorodé jednotky, od levné pěchoty přes džípy až po vrtulníky, tanky a budovy v základně. Všechnyjednotky se kolem vás motaly a snažily se vás chránit a zároveň zabíjet nepřátele. Tento způsob chování doprovodných jednotek je u čtyřky v podstatěstejný, jen se liší způsob jejich získávání a tím není v případě tohoto dílu nákup, ale "sbírání". Na obrazovce jsou prostě občas umístěné malé ikonkyčervíků, které když seberete, tak se změní ve skutečného worma. Bohužel, tento způsob hry je oproti původnímu naprosto nestrategický, takže se omezíte pouze na strategické prvky, jenž jsou typické pro akční hry, tedy odkud nejlépe střílet, zda si probojovat cestu a sebrat podpůrnou jednotku, nebospíš držet pozice. Propracované taktizování, na které jsme byli zvyklí z trojky, zde bohužel není. Jinak všechny ostatní prvky hry jsou v podstatě stejné,mravenci mají stejný výběr jednotek a wormové dokonce trochu menší (ubyly budovy) než dříve.

Nebýt toho, že se jedná o další díl série a tím pádem je s čím srovnávat, by si tato gamesa zasloužila skutečně velkou pozornost. Ale takhle? Můžeme si snadjen položit otázku, proč autoři udělali další díl, který je horší, než ten předchozí. Sice byly trochu vylepšeny zvuky a postavičky se dočkaly trochuupravené grafiky, ale použití naprosto nestrategického principu hry je prostě neomluvitelné a ubírá jí takových 15% z výsledného hodnocení. Je pravda, žetakhle je čtyřka alespoň originální, ale vyměnit osvědčenou zábavnost za originalitu? Zkrátka a dobře, pokud jste ještě třetí dílnehráli, vyzkoušejte nejprve jej. Pakliže jste již trojku hráli, můžete směle sáhnout po čtyřce, která vás zaručeně bude bavit. Ale upozorňuji, že bohužel méně než trojka...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Crowella | 30.04.16 v 22:51

Eset hlasi trojsky kun

secritek | 03.05.08 v 11:35

To je divné mě to nehlásí trojskýho koně ale nákej virous jménem červ

hafan | 27.06.07 v 13:25

trojan tam je(při instalaci). Nevím to jistě ale myslím že hra se vypíná když je přítomno mnoho aktivních objektů.

lamman | 09.11.06 v 21:30

ten trojan tam opravdu hlaseny je - avast

SirArag | 05.10.06 v 13:14

Je to dobrá hra ale spadne mi v pátém levelu :-(

X-men | 13.06.06 v 16:25

Et:Mám ten samý problém.A to tak hustou hru kazí.1.level překoušu,ale při 2. mi to vždy spadne!!
HEEELLLP!

Linkman | 27.01.06 v 22:08

Win32/TrojanDropper.Small.GT

Ross | 13.01.06 v 18:16

Boží hra,snad nejlepší co jsem hrál :)

gRoSH | 30.12.05 v 17:10

mňě antivir ukazuje,že je tam trojský kůň

milan | 14.06.05 v 13:31

hodne dobra games

Croden | 15.03.05 v 16:00

Trojský kon:Nevim co tu placas za nesmysli,zadný trojský kon tu neni!!Já uz te znám rikás to vsude (Napr:www.Freehry.cz)!!Lhári!!!

Apofis | 26.08.04 v 17:19

soubory ZIP kontrolujeme antivirovymi systemy. zkousel jsem to a mne to zadny vir nenachazi...

josef Janeček | 26.08.04 v 17:08

v v exe souboru je rtojský kůn, zabalený do zip spoboru- chytne AVG

Et | 23.08.04 v 20:40

docela to pada co s tim???


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce