recenze

Worm Wars 1

Worm Wars 1

Červi? Červi! Tito živočichové jsou oblíbení nejen na komerční scéně, ale taky na té freeware, o čemž svědčí i tento první díl čtyřdílné série, kde se vžíváte do role velitele červího komanda a stojíte tváří tvář obrovské přesile krvelačného hmyzu.
V perexu jsem se zmiňoval, že tato hra má další příbuzné, a to Worm Wars 2/3/4, a velice mě udivilo, že první díl této série v našem archívu nemáme, proto jsem se rozhodl, že to napravím co možná nejdříve.

Jak už jsem předesílal, v dnešní hře se stáváte velitelem červího komanda, které bojuje proti hmyzí hrozbě. Hrát můžete buď formou kampaně, či jednotlivých misí, ale ze všeho nejdříve vám doporučuji zahrát si úvodní tréninkovou misi, která vás naučí zacházet se zbraněmi, což bude více než zapotřebí. Když už jsme nakousli ty zbraně – najdete tu více než pět kousků, mezi nimiž nechybí takové klasiky jako pistole, kulomet ale i plamenomet či bazuka s naváděnými střelami. Většinu munice vystřílíte do různých brouků a podobné havěti, občas se vám nad hlavou prožene nějaký ten okřídlený hmyz a vy se musíte se svým komandem dostat až k dírám v zemi, ze kterých se valí většina nepřátel a ty pak zlikvidovat. K vítězství vám dopomůže škála rozličných příkazů, ale nedalo by se ovšem říct, že všechny fungují 100%. Berte to tak, že většina práce zbyde stejně na vás, a tak se na své červivé kamarády příliš nespoléhejte.

Co se grafiky týče, je na vcelku vysoké úrovni, i když pár much, v podobě kostrbatých objektů, má. Zvuky jsou, pokud se nepletu, povětšinou přebrány z komerčních Worms, ale rozhodně to Worm Wars navyčítám, naopak, všechny zvuky do této hry naprosto parádně sedí. Závěrem bych snad jen řekl, že pokud vás z jakéhokoliv důvodu Worm Wars 1 nebude bavit, stačí se podívat trochu výše a máte další zábavu na několik desítek minut.

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

79 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

debil | 14.06.06 v 15:38

debilita

... | 13.06.06 v 19:35

Worm Wars I, Worm Wars II, Worm Wars III a Worm Wars IV:
http://www.bobtheschizo.co.uk/wormwars.html


galerie

Worm Wars 1 Worm Wars 1 Worm Wars 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce