recenze

WHITE: The Game

WHITE: The Game

Tento herní princip je velice originální. Osobně bych ho nazval něco jako „akční program na malování“. Umělci výtvarných děl by z vašeho počínání byly… no určitě trochu vyděšeni. Kde jinde se totiž maluje se zbraní v ruce?
Tento počin vznikl jako projekt studentů na škole ENJMIN, což je škola her a interaktivních médií ve Francii. Jejich bílé plátno již čeká na váš barevný zásah.

Konečně jsme se dostali k tomu, o čem celá „hra“ je. Jste panáček, který se pokouší skloubit dvě své touhy – střelba a malování. A tak se pohybuje po hrací ploše a střílí do barevných potvůrek. Hrací plochu představuje bílé plátno a ony potvůrky nejsou barevné jen tak. Jejich barevné spektrum si můžete nastavit hned na začátku a váš výkres podle toho bude i vypadat. Úkol není žádný. Zkrátka si jen tak malujete, k čemuž vám dopomáhá několik zbraní. Střelné zbraně potvůrku hned zničí a zbude po nich jen flek, další ji jen postřelí, takže za sebou nechá barevnou čáru. Pokud se dostanete do výtvarného umu hodně hluboko, můžete použít magnet, příšerku posunout na potřebné místo a rozplesknout na tom místě, kde onen flek potřebujete. Přeměna zbraní je zajištěna rychle a efektivně kolečkem myši.

A to je celé. Jak jsem naznačil, ve hře de facto o nic nejde. Chodíte si a likvidujete příšerky klidně i bez jakéhokoli výtvarného účelu. O to více pak ale možná budete překvapeni, jaké skvostné dílo (pravděpodobně abstraktního rázu) jste stvořili. Vyzkoušejte a uvidíte. Za svou osobu rozhodně oceňuji, že se jedná o netuctový kousek.

(pozn. Obrázky ze hry jsou z větší části převzaty ze
Stránek o hře)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

wozimba

wozimba | 08.08.18 v 22:49

hezká 3d grafika

Sůvička

Sůvička | 18.12.16 v 01:27

Zajímavá hra.

JežeQ

JežeQ | 17.02.15 v 18:22

pěkná grafika

Tomáš Linhart | 23.12.10 v 20:14

hra mi nejde spustit. spustim ji a hra mi napise ze udk.exe prestal pracovat. nemate nejakou radu prosim


galerie

WHITE: The Game WHITE: The Game WHITE: The Game WHITE: The Game WHITE: The Game