recenze

Westbang

Westbang

Divoký západ má nového hrdinu. Je jím kovboj, jehož kolty visí proklatě nízko. Proti sobě má několik stovek nepřátel, kteří si zaslouží kulku z jeho revolveru. Vydejte se za ním v této skvělé westernové střílečce!
Už jsem dlouho neměli nějakou fešnou westernovku. Naposledy snad Becher Joe, který vás podle počtu downloadů celkem pobavil, z čehož se dá vyvodit, že vám podobné hry vyhovují, takže dnes přicházím s jednou, která snad ani nedokáže někoho nudit.

Westbang je klasikou, vzpomínkou na časy dávné, kdy jsme u podobných her často sedávali a bavili se. Dnes je jasné, že se radši pobavíme u moderních 3D stříleček a hry jako Westbang jen hodíme do koše a po čase koš vysypeme. Tak to bohužel je, ale Westbang nedokáže nepobavit, je sice obyčejný, ale zastává tento typ her ve stylu, který je perfektně vytvořen do westernové atmosféry.

Becher Joe byl na tom z části podobně. Byl sice Flashový, což mají někteří radši než běžné hry, ale zase majitelé 486 z toho neměli příliš velkou radost, ale kdo dnes vlastní 486 je odkázán na dlouhé hledání her pro jeho nepříliš výkonný počítač. Westbang není náročný na počítač, takže majitele těchto zachovalých mašin potěším, i když si nemyslím, že nějaký majitel 486 a horších PC čte tuto recenzi, ale dnes je možné vše. ;)

O co jde ve Westbangu? Pokud jste hráli Becher Joe, tak vám Westbang přijde jako lehčí verze této westernovky. Jsou mezi nimi samozřejmě mnohé rozdíly, ale typově jsou na tom stejně. Pusťme se tedy do hry. Po spuštění se věnujte nastavení a zrychlete si pohyb myši, neboť ten základní je příliš pomalý. Pak bych doporučil nastavit si obtížnější mód, abyste hru nepovažovali za až příliš primitivní. No a pak už se pusťte do samotného hraní. Ve hře jsou troje dveře, ve kterých na vás čeká nebezpečí ve formě ostrých kovbojů. Vám stačí jen na ně zamířit a stisknout levé tlačítko myši. Ve dveřích se však občas objeví i nevinný civilisté, kterého samozřejmě nesmíte zastřelit. Pokud tak učiníte, skončíte na šibenici (jak stylové ;). Civilistu poznáte podle balíčku peněz, který má v ruce. Z dobrou rychlostí vám hra nebude dělat problémy, ale pokud se na obrazovce objeví dva nebo tři protivníci najednou, poznáte, že nejste nejrychlejší. ;)

Westbang je klasika a o té se dá diskutovat jen v dobrém. Chyb je tu dost, ale když na ně příjdete, příliš se nad nimi nepozastavíte, neboť hratelnost hru udržuje na úrovni nekončící zábavy. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Black_Horse | 08.05.06 v 09:03

Hra se mi moc líbí!

HomerBond | 22.02.05 v 20:39

ja sem teda taky ocekaval mnohem lepsi vec

Sam | 01.03.04 v 16:54

Cekal jsem nevo lepsiho

Pavel Jirak | 10.04.03 v 07:44

uzij si to


galerie