recenze

Warbird

Warbird

Vydejte se na dlouhou cestu vesmírem plnou zavilých nepřátel! Dokažte si, že jste vážně dobří a všem ukažte, zač je toho loket! Pokud máte zájem, není nic snazšího, než nastoupit do svého „warbirdu“.
S největší pravděpodobností jste už z úvodu pochopili, že Warbird bude další z té řady her, ve kterých řídíte nějaké super vesmírné letadlo vybavené tím nejfuturističtějším zbraňovým arzenálem, s nímž se vydáte do nekonečného vesmíru, ve kterém jsou právě nyní jako na potvoru obrovské hordy nepřátel. Co je tedy vaším úkolem? Ano, přesně tak, vyhýbat se nalétávajícím nepřátelům a pokud možno jich co nejvíce poslat svými kanóny do věčných lovišť.

Tak, nyní už víte, co vás asi tak v dnešní hře čeká. Musím říct, že tenhle typ her je velice specifický. Vytvořil si už vlastně i svůj žánr. Škoda je ta, že jedním z jejich poznávacích znaků je omšelá grafika, stereotypnost a z toho vyplývající nuda, nuda, nuda. Ano, najdou se občas i bílé vrány, ale těch je spíše minimum a co je škoda, Warbird k nim rozhodně nepatří. Nenabízí vám žádný příběh, ihned vás vrhne mezi proudy nepřátel. Co vám zbude, než mezi nimi kličkovat a sem tam si vystřelit? Mezi cizími letouny a jakýmisi padajícími bombami se občas ale objeví i podivná kolečka, v nichž je vždy nějaký symbol. Kupříkladu symbol francouzského klíče znamená dodání štítů, symbol lebky odvede tu práci, kterou nezvládli tupí nepřátelé (zde také získáváte nové zbraně), atp.

Aby nebylo vše tak jednoduché, je hra rozdělena na mise a ty ještě na své podkapitoly, či jak to nazvat. Princip je jednoduchý. Nezabijí- li vás pomalí, hloupí a neschopní soupeři v misi 1-1, pokusí se o to rychlejší, stejně hloupí a schopnější nepřátelé v misi 1-2, přičemž se jejich počet zvětší a přibude k nim i nový typ soka. A tak hra jde dál a dál. Abych však zase řekl pravdu, hra začne být už v misi 1-2 tak děsivě nudná, že pochybuji o existenci někoho, kdo by ji byl schopen hrát déle než deset minut.

Warbird nevybočuje z řady těchto vesmírných bitců ani svým technickým zpracováním. Zvuků se nedočkáte a kvalitní grafiky taktéž ne. Pokud ovšem nepovažujete grafiku á la 386 za kvalitní. Na obhajobu je potřeba říct, že samotná hra byla vydána v roce 1995. Je nyní jen na vás, zda se rozhodnete hru si stáhnout a zahrát, ale myslím, že podobných kousků jste už viděli mnoho a Warbird vás jednoduše nemá čím překvapit...

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

45 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Juraj Sabol | 15.11.03 v 14:19

warbird


galerie