recenze

Wana X2

Wana X2

Půvabná holčička zůstala sama doma. Sama se svou představivostí a všudypřítomnými duchy, o jejichž likvidaci se budete muset postarat právě vy. A že to panečku nebude vůbec jednoduché!
Znáte to. Rodiče opustí své malé dítko a nechají ho napospas jeho představivosti. Všichni ti duchové, strašidla a další zákeřná havěť vylezou zpod postele a teď babo raď. V podobné situaci se ocitla i malá holčička, které je teď do breku – všude kolem ní poletují všemožní záporňáci, ona se však nevzdává a rozhodne se vypořádat se s nimi po svém. Hádáte správně. Ona holčička je shodou náhod i hlavní hrdinkou akční hry jménem Wana X2.

Bez nějakých velkých cavyků si hned řekněme, o co v této hře, z jejíhož názvu bych usuzoval, že se jedná spíše o letecký simulátor, než o malou nebojácnou holčičku, jde. Ocitáme se v roli právě již zmiňované dívčiny a pomocí unikátních schopností, kterými tato křehká bytost oplývá, se budeme snažit všem těm duchům a strašidlům učinit přítrž. Samo sebou nemůže malá holčička dostat do rukou samopal; ke slovu se tak dostávají jakési pasti, které kladete po herních lokacích a do nichž musíte i zmiňované nestvůry nalákat. Naštěstí není počet pastí nikterak limitován – kladete si co hrdlo ráčí, jedinou podmínkou je, že vždy maximálně dvě pastičky naráz. Situaci vám navíc ještě bude komplikovat hned několik druhů nepřátel.

Ti se starají o to, že se u hraní v žádném případě nebudete nudit – vždy, když se už s nějakým druhem nepřátel vypořádáte, dostaví se další, ojedinělý záporňák, který vám rovněž nedá vydechnout, a až zneškodníte i toho… prostě pořád dokola. Cyklicky se opakující herní úkoly, jen vždy v mírně pozměněném kabátku, ale světe div se, vůbec nejsou nudné. Stereotyp tu je, ale hra vás tak polapí svou nevinností (respektive nevinnou tváří půvabné hrdinky), že ho nebudete mít šanci vnímat. Inteligence duchů ale v žádném případě není tak dobrá, abyste si nevěděli rady. Ti nejtupější se na vás vrhají střemhlav, stačí tedy šikovně nastavit bombu a už je po problému. S novými druhy nepřátel ale bohužel změna jejich chování nepřichází, a i když si můžete všimnout drobných detailů, jako že jsou třeba rychlejší, pořád to není ono. U jejich pohybů bych se ostatně rád zastavil. Jejich, doslova, taneční kreace vám nejednou pěkně zkomplikují život - jeden se pohybuje dokolečka, druhý se odráží od stěn a teď se to na vás vrhne všechno najednou… připravte se na pekelný zážitek.

K parádní atmosféře si přidejte ještě skvělé vizuální zpracování doplněné o famózní hudbu a není co řešit. Použití superlativů v tomto případě je zcela oprávněné. Vizuální stránce nechybí prakticky nic, stejně tak zvuků je dosti a jen tak se neoposlouchají. A co teprve hudba! Orientálních melodií není nikdy dost, obzvláště v tomto případě, kdy navíc ještě sekundují již tak dobré atmosféře. Nechybí dramatické vsuvky i humorně pojaté menu. Suma sumárum je Wana X2 dalším důkazem toho, že v Japonsku se rodí jen ty nejlepší hry. Na nic nečekejte, stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Nicol | 01.04.05 v 22:34

Tak mi jí kupte nebo co se stane já ji musim mít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drake | 31.03.05 v 22:13

jako vetsinou. zajimavy napad, dobre zpracovani, jednoduche ovladani. proste zabava


galerie